Ремонт прикарпатської дороги Яблунів-Делятин призупинили

Ремонт прикарпатської дороги Яблунів-Делятин призупинили

Ремонт прикарпатської дороги Яблунів-Делятин призупинили
.

Вінницька фірма ТОВ "МЕГО ЛТД" подала скаргу на державне підприємство "Дороги Прикарпаття" до Антимонопольного комітету України. Своє рішення аргументують тим, що "Дороги Прикарпаття" скасували тендери на ремонт шляхів, в яких лідирувала ця фірма. Зокрема, ремонт дороги Яблунів-Делятин на території Яблунівської ОТГ.

Водій Петро Паланюк часто їздить цим шляхом: "Добре, щоб цю дорогу доробили, бо вона за місяць-два розіб’ється знову. Можна проїхати кілька метрів і побачити, що вже утворилися ями".

Місцевий житель Любомир Ключевський каже, ця дорога стала кращою, ніж минулоріч: "Дорога була набагато гірша, ніж зараз. Але це лиш початок. Не знаю, що далі буде".

Довжина дороги Яблунів-Делятин становить 33 кілометри. Голова Яблунівської ОТГ Зіновій Томащук говорить, що минулого року відремонтували тільки 27 кілометрів: "У 2019-му році знову були виділені гроші, але тендер проводився новий. Тобто по тих документах, які робили у 18-му році, ремонт не проводився. І в 2019-му році, поки провели тендер, потім були проблеми з фірмою, яка мала виграти тендер чи виграла, якісь скарги пішли, і сьогоднішні ми маємо той стан, що у 2019-му. Практично ремонт цієї дороги не продовжувався взагалі. Фактично дійшло до того, що місцеві жителі збираються і своїми силами, де найбільші ями, засипають щебенем, щоб можна було просто проїхати".

Заступник голови Делятинської ОТГ Петро Якимець каже, що на території громади дорога відремонтована повністю: "Асфальтне покриття, яке йде через Заріччя, Чорні Ослави і Білі Ослави, покриття зробили. Не зробили – це узбіччя. Але дорогою, в принципі, задоволені".

Дорога Яблунів-Делятин перейшла зі служби автодоріг на баланс ДП "Дороги Прикарпаття". Останнє оголосило тендер на її ремонт. Лідером виявилась вінницька фірма ТОВ "Мего ЛТД". Але ДП "Дороги Прикрапаття" анулювало тендер. "Мего ЛТД" подало скаргу до Антимонопольного комітету.

Представник фірми-підрядника ТОВ "МЕГО ЛТД" Ігор Кізь так коментує ситуацію: "Із чотирьох ми зайняли всі перші місця. Два тендери із чотирьох скасували. Ми зараз подали скаргу до Антимонопольного комітету. По дорозі Яблунів - Делятин рішення вже є. Антимонопольний комітет зайняв нашу позицію. Стосовно іншої скарги – інформації в мене немає. Якщо тендер на ремонт Яблунів-Делятин вчерговне скасують, тоді я можу сміливо заявити, що там є корупційна складова, і область "зациклена" на одному підряднику.

Коли ми йшли на цей тендер, тоді дійсно з одеською фірмою був укладений договір. У нас ресайклера немає, ми орендуємо в них. Таких компанія, як одеська, котра надає ресайклер, не одна в Україні. В нас є відповідальність за виконання договору. Ми беремо на себе повну відповідальність за те, що ми цей договір виконаємо.

Директор ДП "Дороги Прикарпаття" Андрій Сазонов вважає: "Засідання щодо розгляду даної справи відбулося вчора. Мають дати нам ще описову частину. Після того, як Антимонопольний комітет дасть рішення своє, будемо бачити, що там і як далі буде. Ремонт автомобільної дороги Яблунів-Делятин продовжать вже з настанням відповідних погодних умов. Станом на зараз виконувати ремонті роботи, зважаючи на погоду, неможливо".

Автор: Андрій Паньків

На початок