У школах Хмельницького карантину наразі не буде

У школах Хмельницького карантину наразі не буде

Хмельницька область — одна з трьох, де зафіксовано найбільше хворих на ГРВІ, грип та ковід. У Славутській, Старокостянтинівській, Ізяславській та Кам'янець-Подільській громадах освітні заклади перевели на дистанційну форму навчання. У школах Хмельницького карантину наразі не буде.

Про це повідомила Суспільному виконувачка обов’язків директора департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.

"Ми щоденно моніторимо відсоток відвідуваності учнів та відсутніх за станом здоров'я. Наразі ми не переходимо той епідпоріг, що є в законодавчих документах — це 20%. Якщо буде перевищений відсоток відвідування за станом здоров'я, тоді будемо приймати певні управлінські рішення. На сьогодні всі заклади освіти у місті працюють відповідно до тих режимів, які були прийняті педагогічними радами перед 1 вересня. Деякі працюють в очному форматі, а деякі — в змішаному", — пояснила Ольга Кшановська.

За словами заступниці директора Департаменту освіти та науки Хмельницької ОВА Світлани Леськової, кожна громада області може самостійно приймати рішення щодо введення карантину у школах.

"Кожна громада має повноваження самостійно приймати рішення щодо форми навчання у школах. Три тижні тому освітні заклади Нетішинської тергромади перейшли на дистанційне навчання через високу захворюванність на грип та ГРВІ. Але з 5 лютого там вже відновили очне навчання у школах", — зазначила Світлана Леськова.

За її словами, єдиний заклад професійної освіти в області, який перейшов на дистанційну форму навчання — це Полонський центр професійної освіти.

Раніше освітні заклади Славутської, Старокостянтинівської, Ізяславської та Кам'янець-Подільської громад перевели на дистанційну форму навчання.

"З 29 січня учні шкіл нашої громади навчаються дистанційно. Дитячі садочки працюють у штатному режимі. Вже є результати карантинних заходів — захворюваність на ГРВІ та грип у нашому районі йде на спад", — прокоментували Суспільному у Кам'янець-Подільській міській раді.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок