Через ситуацію з грипом та ГРВІ 74 школи Рівненщини — на дистанційному навчанні. Ситуація по районах

Через ситуацію з грипом та ГРВІ 74 школи Рівненщини — на дистанційному навчанні. Ситуація по районах

дистанційне навчання
. Фото ілюстративне: Суспільне Рівне

Через підвищення рівня захворюваності на грип та ГРВІ станом на 6 лютого 74 школи на Рівненщині перевели на дистанційне навчання.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі Рівненської ОВА. З 541 закладу області у 305 навчання відбувається очно, у 161 — на змішаній формі, один — на карантині.

Рівне і район

У Рівному усі гімназії та ліцеї працюють в очному режимі, у деяких — на дистанційну форму навчання перевели окремі класи, розповів Суспільному начальник управління освіти Рівного Андрій Мазур. За його інформацією, станом на вівторок 6 лютого таких класів є 145.

У Рівненському районі на дистанційне навчання з 5 лютого перевели 53 заклади загальної середньої освіти, повідомила начальниця відділу інформаційної політики районної ради Оксана Дещинська. Обмеження запровадили на тиждень.

Вараш і район

Карантинні заходи у навчальних закладах задіяли з 6 лютого у Вараській громаді, про це повідомив міський голова Вараша Олександр Мензул у Facebook. Зокрема, перевели школярів на онлайн навчання і тимчасово обмежили проведення масових заходів у закритих приміщеннях, щоб уникнути скупчення людей.

Щодо району, як розповіли Суспільному у Вараській РВА, дистанційно навчаються у Любахах Володимирецької громади, Каноничах і Локниці.

У Зарічненській громаді з 5 лютого віддалено навчаються у Бродницькій, Річицькій гімназіях, Новорічицькому ліцеї, а також садочках Дібрівська та Зарічного.

У Полицькій, Антонівській та Рафалівській громадах навчальні заклади працюють в очному режимі.

Сарни і район

У Сарненській громаді з 50 навчальних закладів сім перевели на дистанційну форму навчання через ГРВІ.

"Ми відслідковуємо динаміку й якщо більше 30% учнів захворіли, то впроваджується дистанційна форма навчання", — зазначила начальниця управління освіти Сарненської міськради Діана Кошкіна.

Зі 116 навчальних закладів Сарненського району — в 13 наразі запроваджена дистанційна форма навчання, повідомила начальниця управління освіти, культури, охорони здоров’я та спорту РВА Людмила Макриця. Найбільше, за її даними, у Дубровицькій громаді — вісім закладів і два класи.

Дубно і район

Карантинні обмеження в Дубні задіють з четверга 8 лютого, повідомили в Дубенському міському управлінні освіти. Рішення щодо дистанційної форми навчання приймають у закладі самостійно, зваживши на стан захворюваності серед учнів.

"Ліцей № 2, у якому найвищий відсоток хворих — 32%, з 6 лютого запровадив дистанційну форму навчання, а ліцеї № 5 та № 7 – з 7 лютого", – повідомив начальник відділу Дубенського міського управління освіти Сергій Кедись.

Рішення щодо карантинних заходів у інших громадах прийматимуть 6-7 лютого.

За інформацією Дубенського райвідділу відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб за минулий тиждень до лікарів звернулося 1 379 пацієнтів з ГРВІ. Це на 77 % більше, ніж за попередній.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок