Хмельницькі волонтери передали пікап для сил ППО, які захищають небо Хмельниччини

Хмельницькі волонтери передали пікап для сил ППО, які захищають небо Хмельниччини

Автомобіль пікап для підрозділу протиповітряної оборони передали військовим волонтери громадської організації "Захист — Об’єднання волонтерів". Це третя така машина, яку волонтери передають хмельницьким захисникам неба, розповіла Суспільне Хмельницький голова організації Катерина Луцик.

Водій кулеметного взводу Роман розповідає, як використовуватимуть пікап Mitsubishi L200, який із побратимами отримали від волонтерів: "На нього буде ставитися кулемет, і за допомогою того кулемета будуть збиватися шахеди та ракети, які летять на всю Україну. Машина хороша — надійна і прохідна. Така, як нам підходить, бо вона не по асфальту буде їздити, а по болотах, по полях переважно ".

Хмельницькі волонтери передали пікап для сил ППО, які захищають небо Хмельниччини
Вручення волонтерами автомобіля військовим з Сил протиповітряної оборони Хмельниччини. 5 лютого 2024 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

Автомобіль для військових, зі слів координатора громадської організації Олександра Бауріна, пригнали з-під німецького кордону.

"Пригнали, відремонтували. Були замінені елементи ходової частини, був зроблений капітальний ремонт двигуна для того, щоб наші військові не спинялися, а нищили шахеди, ракети — усе, що летить у нашу домівку", — каже Баурін.

Пікап, розповіла голова "Захист – Об’єднання волонтерів" Катерина Луцик, придбали за спільно зібрані кошти.

"Зараз із кожним днем стає все складніше закривати збори. Хтось втомився, хтось розпилюється на збори, хтось не має можливості. Дійсно, лише завдяки менеджерській роботі нам вдалося об’єднати кожного небайдужого, вдалося залучити бізнес, великі пабліки місцеві, блогерів, які допомогли цей збір рухати", — розповідає Луцик.

Хмельницькі волонтери передали пікап для сил ППО, які захищають небо Хмельниччини
Голова громадської організації "Захист - Об'єднання волонтерів" Катерина Луцик. Фото: Суспільне Хмельницький

Один із тих, хто долучився до збору коштів на автівку – блогер Сергій Савчук.

"Наша задача була зробити так, щоб про збір дізналося якнайбільше людей. Ми зняли гумористичний ролик, його побачила велика кількість людей", — каже блогер.

Майстер-клас із перукарського мистецтва за донат організувала власниця одного з місцевих салонів краси Анна Ткачук. Так, підрахувала, зібрали на авто ще 17 тисяч гривень.

"У нас навіть є донат одного майстра з Чикаго, яка не прилетіла, але вона просто забронювала місце, воно для неї було, і вона скинула дуже класний донат", — розповіла Анна.

Хмельницькі волонтери передали пікап для сил ППО, які захищають небо Хмельниччини
Пікап Mitsubishi L200 хмельницькі волонтери пригнали з-під німецького кордону, у Хмельницькому його відремонтували та передали для ППО, яке захищає небо над Хмельниччиною. 5 лютого 2024 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

Загалом, зі слів Катерини Луцик, автомобіль обійшовся волонтерам у 260 тисяч гривень. За 35 тисяч гривень до нього придбали прожектор, до збору на який долучилися навчальні заклади міста. Серед них – хмельницькі початкові школи № 1 і 4. Директорка школи №4 Інна Шпичко розповідає про благодійний збір.

"Ми швидко оголосили акцію "Світло для ППО". І, буквально, за тиждень ми зібрали суму, донатили і діти, і батьки, і працівники", — каже директорка школи.

Це уже третій автомобіль, який волонтери передали для підрозділу протиповітряної оборони Хмельниччини. Зі слів Катерини Луцик, на автівки витратили 750 тисяч гривень, які зібрали за півтора місяці.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок