Перебування "вагнерівців" у Білорусі впливає на Україну і приносить користь РФ — британська розвідка

Перебування "вагнерівців" у Білорусі впливає на Україну і приносить користь РФ — британська розвідка

ПВК Вагнер
. На цьому фото, опублікованому Міністерством оборони Білорусі в четвер, 20 липня 2023 року, білоруські солдати Сил спеціальних операцій і найманці з ПВК "Вагнер" позують під час тижневих маневрів на полігоні поблизу міста Брест, Білорусь. Фото: AP

У Білорусі залишається менше тисячі найманців ПВК "Вагнера" і це приносить користь військовим зусиллям Росії, змушуючи Україну утримувати війська вздовж північного кордону.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

"Цілком ймовірно, що в Білорусі залишилося менше 1000 російських найманців Вагнера. Вони присутні в країні з червня 2023 року, тоді там було 8 тисяч найманців Вагнера", — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначили, що "вагнерівці" продовжують навчати білоруських військових. Однак там сумніваються, що невизнаний низкою країн президент Білорусі Олександр Лукашенко використовуватиме найманців ПВК "Вагнера" за межами їхньої компетенції.

Скоріше за все, бойовики беруть участь у підготовці військ МВС, але навряд чи причетні до внутрішньої або прикордонної безпеки в Білорусі.

"Тривала присутність найманців Вагнера в Білорусі майже напевно також приносить користь військовим зусиллям Росії, змушуючи Україну підтримувати оборонні позиції та особовий склад уздовж свого північного кордону з Білоруссю для захисту від потенційних майбутніх вторгнень", - наголошує розвідка Британії.

На початок