Водіям Житомирщини нагадують: з 1 жовтня потрібно їздити з увімкненими фарами

Водіям Житомирщини нагадують: з 1 жовтня потрібно їздити з увімкненими фарами

Водіям Житомирщини нагадують: з 1 жовтня потрібно їздити з увімкненими фарами
. Суспільне Житомир

З 1 жовтня усі транспортні засоби за межами населених пунктів повинні їздити з увімкненими фарами, щоб автомобілі було краще видно під час руху. Вимога буде діяти до 1 травня 2021 року.

Про це Суспільному розповів пресофіцер патрульної поліції області Ігор Іванюк. За його словами, ця вимога є обов’язковою для всіх учасників дорожнього руху:

"Дане правило діє з 1 жовтня до 1 травня і спрямоване на те, щоб збільшити безпеку дорожнього руху. Ввімкнене світло додатково позначить автомобіль під час руху і дії автомобіліста бачитимуть заздалегідь. За порушення цього правила передбачена відповідальність".

Експерт з безпеки транспорту Андрій Труфаненко каже, що дане правило діє і в інших країнах Європи:

"Увімкнені фари сприятимуть безпеці руху. Якщо навіть дощ залив дзеркала, то ввімкнені фари дадуть побачити, що якась машина їде ззаду. Це дуже розумне рішення, сьогодні вся Європа їздить за цим правилом, а ми ж ідемо у Європу, тому теж повинні дбати за безпеку дорожнього руху".

Водій з 50-річним стажем Микола Кириєнко каже, що водії по-різному сприймають таку вимогу правил дорожнього руху:

"Колись було, що автобус з дітьми обов'язково мав їхати з увімкненими фарами. Якщо машина везе вантаж або солярку, то теж із світлом. Я вважаю, що іншим машинам це не потрібно, навпаки більше відволікає водіїв".

Нагадаємо, що рішення про обов'язкове пересування автомобілів за межами населених пунктів у світлу пору року із ввімкненими ходовими вогнями або фарами прийняли в жовтні 2013 року постановою Кабміну.

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Олександр Данилюк

На початок