На Прикарпатті за грантові гроші створять 5 велопунктів

На Прикарпатті за грантові гроші створять 5 велопунктів

На Прикарпатті за грантові гроші створять 5 велопунктів
. Суспільне Карпати

Впродовж року на Прикарпатті планують розгорнути п’ять велосипедних пунктів. Про це першого жовтня в Івано-Франківську під час четвертої зустрічі із представниками місцевого самоврядування повідомив голова ГО "Центр соціальних та ділових ініціатив" Іван Зінов’єв.

Проєкт "Bike AcceNT" фінансується в межах транскордонної програми Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна. Його загальна вартість - 360 тисяч євро.

Володимир Каразуб розповідає, що велосипедом їздить щодня на роботу і додому. Каже, чого не вистачає велоінфраструктурі Івано-Франківська.

На Прикарпатті за грантові гроші створять 5 велопунктів
На Прикарпатті за грантові гроші створять 5 велопунктів. Суспільне Карпати

"Добре, шо вона є і розробляється. Погано те, що дуже багато ям на велодоріжках. Погано те, що заїзд і з’їзд із самої велодоріжки дуже поганий, а часом його взагалі немає. Коли падає дощ, то вода тече просто бруківкою по тій доріжці. Взагалі-то має бути стік води, цього стоку води теж немає", - каже франківець Володимир Каразуб.

Голова ГО "Центр соціальних та ділових ініціатив" Іван Зінов’єв каже, що, дослухаючись до рекомендацій місцевої влади, вони розробляють велосипедну концепцію, яка стане першорядним документом для подальшого розвитку велоінфраструктури в Івано-Франківській області.

"Попит є, попит постійно зростає, оскільки це є безпечний вид транспорту. Цей транспорт не наносить шкоди навколишньому середовищу, є дружний до природи, тому розвиток велосипедної інфраструктури є пріоритетом. Я сподіваюся, що з допомогою органів місцевої влади ми зможемо вкладати якісь ресурси, які допоможуть розвивати цей напрямок. Передбачено встановлення п’яти велосипедних пунктів на території Івано-Франківської області, які будуть профінансовані в межах проєкту", - каже Зінов’єв.

Начальник відділу туризму ОДА Віталій Передерко розповідає, що документ, який розроблять, буде стратегічним для нашої області. Цю концепцію в кінці року має затвердити обласна рада.

На початок