В Івано-Франківську змагалися легкоатлети

В Івано-Франківську змагалися легкоатлети

В Івано-Франківську змагалися легкоатлети
. Віталій Матешко

В Івано-Франківську відбулися змагання з легкої атлетики. Понад 130 атлетів у складі 13-ти команд взяли участь у Кубку області серед дитячо-юнацьких та спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву та об’єднаних територіальних громад.

Учасники розіграли 38 комплектів нагород у 16-ти видах легкоатлетичної програми серед юнаків і дівчат 2005-го року народження та молодших. Змагання проходили на стадіонах обласної дитячо-юнацької спортивної школи та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Прикарпатські легкоатлети змагалися за право виступати на чемпіонаті Україні
Прикарпатські легкоатлети змагалися за право виступати на чемпіонаті Україні. Віталій Матешко

"Змагання є відбірковими. За підсумками, буде відібрана збірна команда, яка 14-16-го жовтня на цьому ж стадіоні захищатиме честь області на чемпіонаті України. Хочу зазначити, що це вперше за всю історію незалежності України, і, напевно, Прикарпаття у нас буде перший офіційний чемпіонат України з легкої атлетики. Для нас це важлива подія", - розповідає президент обласної федерації легкої атлетики, директор департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко.

За його словами, стадіон ще офіційно не відкрили, поки там тривають роботи, щоб арену у майбутньому могли сертифікувати: "Але як бонус місту, нашій області і територіальній федерації, нам дали можливість провести чемпіонат України, тому що ми маємо дору суддівську колегію сертифіковану, маємо нову спортивну арену, маємо обладнання і амбіції на проведення цього чемпіонату".

До слова, у наступному році Івано-Франківськ претендує на кілька чемпіонатів у сезоні-2021.

На початок