Рівненський "Верес" зробив ще один крок до Кубка України

Рівненський "Верес" зробив ще один крок до Кубка України

Рівненський "Верес" зробив ще один крок до Кубка України
. ФК "Верес"

Футболісти рівненського "Вереса" вийшли до 1/8 фіналу Кубка України. На домашньому стадіоні у Млинові рівняни у додатковий час обіграли клуб "Миколаїв".

У кубковому протистоянні двох представників Першої ліги господарем поля жереб обрав рівненський "Верес". Втім, попри статус гостей, саме миколаївці відкрили на 16-й хвилині рахунок у грі.

"Верес" відігрався за кілька хвилин до перерви. Сергій Петько головою замкнув подачу з кутового. У другому таймі усе повторилося. На 70-й хвилині гості знову вийшли вперед, реалізувавши пенальті. Але на 82-й хвилині "вересівець" Роберт Гегедош забив у відповідь - 2:2.

Рівненський "Верес" зробив ще один крок до Кубка України
ФК "Верес"

Ключовий момент протистояння стався вже у додатковий час, коли на 94-й хвилині Темур Парцванія був вилучений за друге попередження. Чисельна меншість помножена на втому не дозволила "Миколаєву" продовжувати рівну боротьбу. Упродовж десяти хвилин гості пропустили двічі. Геннадій Пасич сильно пробив у ближній кут, а Михайло Сергійчук реалізував пенальті, який сам і заробив.

"Шість нових футболістів зіграли у порівнянні із попередньою грою чемпіонату. Всі виклалися. Є конкуренція. Якщо гратимемо так – зможемо багато досягти", – сказав після гри головний тренер "Вереса" Юрій Вірт.

Завдяки перемозі – 4:2 над "Миколаєвом", "Верес" вшосте у своїй історії виходить до 1/8 фіналу Кубка України. Нагадаємо, у попередніх двох раундах рівняни грали в гостях. Спочатку в Черкасах розгромили "Дніпро" – 5:0, а потім в Охтирці – "Альянс" – 3:0.

Також нагадаємо, що найвищим досягненням "Вереса" у Кубку України є вихід до півфіналу у 1994 році.

"Верес" - "Миколаїв" - 4:2 ДЧ (1:1, 2:2)

Кубок України, 1/16 фіналу 30 вересня 2020 року, Млинів, стадіон "Колос". Без глядачів.

Голи: Петько (42), Гегедош (82), Пасіч (107), Сергійчук (117, з пенальті) – Вітенчук (16), Сула (70, з пенальті). Вилучення: Парцванія (94, повторне попередження).

"Верес": Когут – Немчанінов, Махнєв, Гончаренко, Солдат, Полюлях, Петько, Хоцяновський (Тимофієнко, 73), Пасіч, Шестаков (Сергійчук, 70), Гегедош (Яременко, 94). Головний тренер: Юрій Вірт.

"Миколаїв": Лободров – Ляшевський, Парцванія, Березянський, Д.Сула (Порох, 96), Яворський (Паламар, 112), Вітенчук, Попов (Мельничук, 46, Фальковський, 109), Ульянов, Кулинич (Охрончук, 55), Кравченко. Головний тренер: Ілля Близнюк.

Результати інших матчів 1/16 фіналу Кубка України

"Гірник-Спорт" (Горішні Плавні) — "Дніпро-1" (Дніпро) — 3:5 (2:3) ДЧ

"Вікторія" (Миколаївка) — "Маріуполь" (Маріуполь) — 1:3 (1:0)

"Полісся" (Житомир) — "Минай" (Минай) — 1:2 (1:1)

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Нива" (Вінниця) — 0:1 (0:0)

"Епіцентр" (Дунаївці) — "Агробізнес" (Волочиськ) — 1:2 (1:1)

"Ворскла" (Полтава) — "Львів" (Львів) — 2:0 (0:0)

"Десна" (Чернігів) — "Рух" (Львів) — 2:1 (0:0)

"Прикарпаття" (Івано-Франківськ) — "Колос" (Ковалівка) — 0:1 (0:0)

"Олександрія" (Олександрія) — "Інгулець" (Петрове) — 4:1 (0:0)

"ВПК-Агро" (Шевченківка) — "Олімпік» (Донецьк) – відбудеться 1 жовтня.

Автор: Сергій Татаренко

На початок