Полтавська міськрада погодила приватизацію історичної будівлі: що у ній планують зробити

Полтавська міськрада погодила приватизацію історичної будівлі: що у ній планують зробити

Будівлю колишньої вечірньої школи у Полтаві передадуть підприємцеві
Будівля колишньої вечірньої школи у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

Історичну будівлю у Полтаві, яка розташована за адресою Павленківська площа, 6, приватизують. Будівлю передадуть за понад 2 мільйони гривень.

Це рішення погодили 26 січня під час сесії Полтавської міської ради. За проголосували 36 депутатів. Утримались двоє. Про це повідомила кореспондентка Суспільно із сесійної зали.

Історичну будівлю за адресою Павленківська площа, 6 у Полтаві вирішили передати з комунальної власності в приватну. Це рішення підтримали присутні депутати міської ради.

У Полтаві зроблять хостел в історичній будівлі вечірньої школи: подробиці
Будівля колишньої вечірньої школи на Павленківській площі. Фото: Суспільне Полтава

Згідно з проєктом рішення, ціну разом із податком на додану вартість визначили на рівні понад 2 мільйони 467 тисяч гривень.

Будівлю на Павленківській площі, 6 звели орієнтовно 1890-го року. На початку минулого століття в приміщенні функціонувала гімназія імені Івана Стешенка. З 1951-го до 1961-го там діяла середня школа №9, до 2009-го ― вечірня школа №3 (5).

Полтавська міськрада погодила приватизацію історичної будівлі: якої та де саме
У будівлі кілька разів були пожежі. Фото: Суспільне Полтава

Орендарем цієї будівлі з 2017-го року була родина Хардіних. Бізнесмену Олег Хардіну місто здало будівлю в оренду, оскільки з 2009-го року нею не користувалися, у ній були пожежі та жили безпритульні. Згодом вікна та двері у будівлі закрили.

Як повідомив Суспільному Олег Хардін, у будівлі він хоче розмістити хостел. Але перед цим планує запросити істориків та архітекторів для огляду приміщення. Хардін під час сесії повідомив, що у будівлі хоче також розмістити шахову школу і зробити благоустрій території. Також, можливо, у домі буде окрема кімната, присвячена полтавцеві Іванові Стешенку, який був генеральним секретарем освіти часів Української Народної Республіки.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок