В одній із лікарень Хмельниччини облаштовують відділення гемодіалізу

В одній із лікарень Хмельниччини облаштовують відділення гемодіалізу

В одній із лікарень Хмельниччини облаштовують відділення гемодіалізу
. Фото: Суспільне Хмельницький

Жителі Городоцької й Сатанівської громад, які потребують гемодіалізу, з 1 лютого зможуть отримувати його на базі Городоцької багатопрофільної лікарні. Раніше їм доводилося їздити на процедуру до Хмельницької обласної лікарні.

Про це Суспільне Хмельницький розповів директор медзакладу Олександр Кушнір.

Валентина Романова з Лісоводів отримує гемодіаліз у Хмельницькій обласній лікарні 20 років. Їздить туди тричі на тиждень. Як і Людмила Максім, яка приїздить із Городка. Каже, дорога в одну сторону займає близько години: "Вчора минуло п’ять років, як я сюди їжджу декілька разів на тиждень".

Десять жителів Городоцької та Сатанівської громад, постійно їздять на гемодіаліз до Хмельницького, каже директор Городоцької міської багатопрофільної лікарні Олександр Кушнір: "Навантаження було і на місцевий бюджет і важко для пацієнтів, постійно добиратися туди, різні погодні умови, різні дорожні покриття, тому важко. Тому ми поставили перед собою мету відкрити гемодіалізне відділення в нашому закладі".

Знайшли приватну медичну компанію, каже директор, яка взяла в оренду одне з приміщень городоцької лікарні під відділення гемодіалізу. Наразі там завершують монтаж спеціального обладнання.

Медичне обладнання
Монтують спеціальне обладнання у відділенні гемодіалізу городоцької лікарні, січень 2024, Хмельниччина. Фото: Суспільне Хмельницький

Роботи зі встановлення обладнання виконуються коштом компанії-орендаря, каже її генеральний директор Олександр Шевченко.

"Ми встановлюємо всі нові сертифіковані апарати. Всі наступні етапи ведення, супроводження пацієнтів — це все буде наша компанія. Уже є фахівці, які готові працювати, які навчалися, мають сертифікат нефролога, але ще суто саме наша технологія, наші нюанси, наш лікар і буде працювати з ними до тих пір, поки місцевий лікар не зможе сам все робити", — розповів Олександр Шевченко.

Директор лікарні каже: для пацієнтів з Городоцької та Сатанівської громад послуги гемодіалізу будуть безоплатними: "Фірма, яка уклала з нами договір про оренду приміщень має законтрактований пакет з НСЗУ, ці послуги повністю будуть покриватися".

Відділення гемодіалізу розраховане на шість ліжок, каже директор і його відкриття планують 1 лютого 2024 року.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок