На Хмельниччині поступово зростає захворюваність на грип та ГРВІ

На Хмельниччині поступово зростає захворюваність на грип та ГРВІ

На Хмельниччині збільшилась кількість хворих на грип та ГРВІ. Якщо минулого тижня їх було 5400, то вже цього — сім тисяч хворих. Але до епідемічного порогу залишається 8%.

Про це Суспільному розповів головний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич.

З його слів, захворюваність на грип на ГРВІ поступово підвищується.

"Минулого тижня ми зафіксували 5400 хворих, цього тижня — вже сім тисяч. Але епідпоріг ще не перевищений. Це сезонне захворювання, яке ми бачимо щороку", — пояснює посадовець.

Наразі в місті Нетішин за тиждень захворюваність зросла вдвічі, тому там прийняли рішення перевести учнів 2-11 класів на дистанційну форму навчання до кінця поточного тижня, розповів Микола Габрикевич.

"Ми слідкуємо за ситуацією по області. У разі суттєвого підвищення захворюваності в конкретному місті, будемо надавати свої пропозиції і вирішувати, як діяти", — каже головний санітарний лікар.

За його словами, хворих на COVID в області також більшає.

"Минулого тижня зареєстрували 307 випадків, а цього тижня — 340. Хворіють також маленькі діти, віком до чотирьох років. Люди з послабленим імунітетом, не вакциновані, важко переносять COVID. На жаль, щотижня фіксуємо три-чотири летальні випадки", — розповів посадовець.

Як зазначив головний санітарний лікар області, наразі в Україні циркулює новий субварінт "Омікрону" — "Дженні", який дуже швидко поширюється.

"Поки що він виявлений у п'яти областях. У нас його поки не було. Але я раджу щеплюватись проти ковіду. Якраз на пункти щеплень ми маємо отримати достатню кількість вакцини проти "Омікрону". Адже COVID швидко поширюється та з кожним роком мутує", — додав Микола Габрикевич.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок