Зеленський пригадав одну із останніх розмов з Путіним: "Він продемонстрував цинічне й жорстоке ставлення до людей"

Зеленський пригадав одну із останніх розмов з Путіним: "Він продемонстрував цинічне й жорстоке ставлення до людей"

Зеленський пригадав одну із останніх розмов з Путіним: "Він продемонстрував цинічне й жорстоке ставлення до людей"
. Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський згадав одну із останніх телефонних розмов з головою Кремля Володимиром Путіним, під час якої той продемонстрував цинічне та жорстоке ставлення до людей.

Про це очільник української держави повідомив на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

"Можу приблизно розказати, я вже не дуже гарно пам'ятаю, — це одна з наших останніх телефонних розмов", — зазначив Зеленський.

За словами президента, у ході дзвінка, окрім політичних речей і ситуації у війні на Донбасі, порушили питання щодо одного випадку, який стався в окупованому Криму, де малолітній хлопчик залишився без батьків.

"Це було до початку повномасштабної війни, але вже після того, як у нас відбулася зустріч у нормандському форматі. Я йому подзвонив і сказав, що в Криму залишилась одною дитина. Хлопчик маленький зовсім. Його матір втопили у калюжі. Так взяли й втопили. Просто я був шокований таким відношенням. Я сказав, що постійно така ситуація. А батька забрали, заарештували", — пояснив очільник української держави.

Зеленський підкреслив, що особисто дзвонив Путіну з цього приводу, бо до нього зверталися, аби батька хлопчика випустили на волю.

Як вказав президент України, Путін відповів: "Серйозно, така ситуація?". На що очільник української держави повторив, що саме все так і є, однак Путін почав заперечувати: "Не може бути такого відношення".

Тоді Зеленський знову повторив, що саме таке відношення до цієї родини, після чого Путін почав перепитувати про цю ситуацію підлеглих.

"І він сказав: "Секунду". І далі почав говорити, й немов, запитує підлеглих. Каже: "Ти знаєш про того? Не знаєш. А ти знаєш", — поінформував президент України, зауваживши, що це було схоже на театральну постановку.

Очільник української держави додав: "Це був приклад його абсолютного цинізму і жорстокості. Тому, все що було потім: Буча, Мощун і Маріуполь — історія про цю калюжу. Це його в цілому відношення до людей.

На початок