Азовець та блогер-волонтер Петро Скрипка пішки дістався Хмельниччини

Азовець та блогер-волонтер Петро Скрипка пішки дістався Хмельниччини

Блогер-волонтер Петро Скрипка перебуває на Хмельниччині: територією області проходить маршрут його "Марафону добра". За його словами, він вийшов з Києва понад два тижні тому і йде пішки до Івано-Франківська в надії зібрати гроші для двох дороговартісних машин побратимам на війні.

Блогер-волонтер Петро Скрипка після ночівлі в Голоскові на Хмельниччині вирушив в дорогу. Його проводжала хазяйка садиби, де мандрівник заночував.

"Я вийшов п’ятого січня з Києва, з метро "Теремки" і планую дійти до Івано-Франківська. Я веду збір на автівку і на кару для одного з підрозділів третьої штурмової бригади для підрозділу, в якому я мав честь служити, але, на жаль, був комісований за станом здоров’я. Вже зібрали 370 тисяч, а треба один мільйон 250", — розповідає Петро Скрипка.

Петро розповів: у тік-тоці в нього 130 тисяч підписників, та вчора заблокували його сторінку.

"Інформаційно намагаються мені завадити. Якщо буде заблокована сторінка, вони знають, що люди про мене не дізнаються і не вийдуть там мені назустріч і я не зможу там зібрати суму, щоб допомогти військовим", — пояснює блогер.

Петро Скрипка розповів, що за день він долає 30 і більше кілометрів, тож планує від Голоскова дійти до Хмельницького і в середмісті зустрітися там зі своїми підписниками. Хазяйка садиби, де Петро Скрипка ночував, каже: для них була велика радість і велика честь приймати в себе такого гостя.

Наталя Бондар, яка приймала у себе волонтера-блогера Петра Скрипку, січень 2024
Наталя Бондар, яка приймала у себе волонтера-блогера Петра Скрипку, січень 2024. Фото: Суспільне Хмельницький

"Він настільки порядна, чесна людина. Він сам виріс, мами нема, з дитячого будинку він. Я таку людину вперше зустрічаю. Скільки в нього сили волі, оце до мети йти — ми прямо в захваті! Він щирий, відкритий, він до людей з розумінням ставиться. До нього всі тягнуться, ми відчули це", — каже жителька села.

Наталя Бондар каже: вона — підписниця блогера, як і її діти та діти сусідів. Вони одразу ж написали матері свої схвальні відгуки.

"Боже, як круто! А ми на нього підписані! А діти пишуть: ми знаємо, що він буде в нас ночувати! А інші пишуть: а він буде в нашої сусідки ночувати! Бігом написала в групу села, що такий буде проходити. Голова сільради, підприємці почали організовувати збір людей, закликали. Люди прийшли з прапорами, з хлібом-сіллю, чекали дуже, дуже були раді", — згадує Наталя Бондар.

Азовець та блогер-волонтер Петро Скрипка пішки дістався Хмельниччини
Азовець та блогер-волонтер Петро Скрипка йде пішки до Хмельницького, тримаючи в руках селфі-палку з телефоном, січень 2024. Фото: Суспільне Хмельницький

Про себе блогер розповідає: днями йому виповниться 33 роки, в нього є брат та кохана дівчина, ріс він без батьків, до війни працював на складі будівельних матеріалів в Києві, хоча родом із Кропивницького. Мандрівник каже: це вже другий його марафон, і всюди його зустрічають гостинно.

"Люди вже знають мене по першому марафону, який я проходив. Пройшов Київ-Нюрнберг, тоді я збирав військовим на протезування. Люди були підписані на мене ще з першого марафону. Коли я вирушив в другий, вже йдучи по Україні, люди мене впізнавали, зустрічали кругом чудово. Люди виходили, підтримували, допомагали", — розповів Петро Скрипка.

З його слів, із ЗСУ його комісували через хворобу. У Петра розсіяний склероз і він давно має групу інвалідності. Та все одно пішов до армії.

"Коли я служив, трішки хвороба дала про себе знати, тому відвезли до госпіталю і, взнавши мій діагноз, на жаль, поставили вердикт, що до війська я не повернусь", — пояснює чоловік.

З його слів, відстань від Голоскова до Хмельницького понад 30 кілометрів, та ввечері він планує бути в місті й зустрітися там зі своїми підписниками.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок