У Полтаві відкрили виставку-продаж художніх картин задля допомоги військовим

У Полтаві відкрили виставку-продаж художніх картин задля допомоги військовим

19 січня у Полтавському художньому музеї відкрили виставку-продаж творів живопису та графіки місцевих художників під назвою "Полтава. Формула любові". Гроші від продажу картин спрямують на підтримку ЗСУ та на видання книги про творчість художника Володимира Попенка.

Про це розповів власник колекції картин Олег Денисенко.

У Полтавському художньому музеї відкрили виставку-продаж картин місцевих художників. Колекція творів живопису та графіки належить меценату Олегу Денисенку. На виставці представили близько 70 робіт.

У Полтаві відкрили виставку-продаж художніх картин задля допомоги військовим
У Полтаві відкрили виставку-продаж художніх картин задля допомоги військовим. Фото: Суспільне Полтава

"Ця виставка для мене як можливість побачити Полтаву очима художників. Найбільше в моє серце запали картини Галини Рідної. Там є 2 картини з величезними квітами. Я б хотіла мати вдома, але там біля тих 2 картин, які я хотіла б мати, там уже вивісочка «Продано»", — розповіла відвідувачка Наталія Скорик.

Частину коштів з продажу картин спрямують на підтримку Збройних сил України, розповів власник колекції Олег Денисенко.

У Полтаві відкрили виставку-продаж художніх картин
Відвідувачі. Фото: Суспільне Полтава

"Це допомога волонтерам, що піклуються побутом Збройних сил України. Це по-перше. Серед них теж є, до речі, художники. Волонтер і художник Олег Локтєв піклується саме побутом воїнів, які перебувають на лікуванні або на реабілітації. І друга ціль – це випуск книги, присвяченої творчості нашого земляка Попенка Володимира", — сказав власник колекції картин Олег Денисенко.

У Полтаві відкрили виставку-продаж художніх картин задля допомоги військовим
У Полтаві відкрили виставку-продаж художніх картин. Фото: Суспільне Полтава

"Прийшов покупець ще до презентації, подивився, вибрав собі роботу і вже оплатив кошти. Одна куплена, про одну є вже домовленість і ще одну приглядають, думають", — розповіла директорка художнього музею Ольга Курчакова.

За словами директорки музею Ольги Курчакової, відвідати виставку можна з 10:00 до 17:00 щодня, окрім понеділка та вівторка. Триватиме вона до кінця лютого.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок