Дівчинка, залишена бабусею в торговому центрі Житомира, та її братики, яких вилучили з родини, лишаються в лікарні

Дівчинка, залишена бабусею в торговому центрі Житомира, та її братики, яких вилучили з родини, лишаються в лікарні

4-річна Олександра, яку в квітні 2023 року бабуся лишила в одному з торгових центрів Житомира, та троє її братиків після вилучення з родини продовжують лишатися в лікарні. За шість днів перебування в медзакладі ніхто з рідних дітей не відвідав.

Про це Суспільному розповіла завідувачка педіатричного відділення №2 Житомирської обласної дитячої лікарні Олена Іванчук.

Зі слів лікарки, дітей відвідують волонтери, які принесли їм одяг, взуття, іграшки та солодощі.

"Рідні за цей період не зверталися, не цікавилися долею дітей. Єдине що волонтери приїздять допомагають. Що стосується дітей, то їхній стан задовільний — діти пройшли планове обстеження, серйозних проблем зі здоров'ям чи відхилень у них не виявили. Хотілося б, щоб дітки швидше покинули межі медичного закладу, бо, як би не було, лікарня це не найкраще місце для перебування таких дітей. Хотілося б, щоб соціальні служби швидше вирішували ці питання", — сказала Олена Іванчук.

Олена Іванчук
Олена Іванчук. Фото: Марія Кравчук/Суспільне Житомир

Волонтери, діти в лікарні, Житомир
Дітей відвідують лише волонтери. Фото: Марія Кравчук/Суспільне Житомир

Іграшки, лікарня
Фото: Марія Кравчук/Суспільне Житомир

У відповідь на запит Суспільного Черняхівська селищна рада відповіла, що 12 грудня 2023 року, під час проведення профілактичного рейду в селі Селянщина староста повідомив про чотирьох дітей, які залишилися без нагляду матері. Діти перебували в однієї з жительок цього села. Умови перебування були задовільні, життю та здоров’ю дітей нічого не загрожувало.

На питання журналістів, чи повідомляла Черняхівська селищна рада про ситуацію, яка склалася з цією сім’єю, у службу в справах дітей Житомирської ОВА та чи виїздили фахівці цієї служби проводити обстеження умов проживання дітей – селищна рада не відповіла.

Запит Суспільного
Відповідь на запит журналістів Суспільного Житомир від Черняхівської селищної ради

Суспільне надіслало ці питання запитом у службу в справах дітей Житомирської ОВА.

Раніше Суспільне повідомляло, що 12 квітня в одному з торговельних комплексів обласного центру виявили дівчинку Олександру віком близько чотирьох років без нагляду дорослих. Після перегляду записів камер відеонагляду у закладі правоохоронці встановили, що дитину туди привела матір та залишила саму.

13 квітня житомирські поліцейські встановили особу жінки, яка залишила дівчинку в торговельному центрі міста. Цією жінкою виявилася бабуся дитини.

20 квітня трирічну Олександру, яку бабуся залишила в торговельному центрі у Житомирі, забрала її мама.

10 січня 2024 року чотирирічну Олександру вилучили з родини разом з трьома її братиками. Рідна матір залишила дітей близько пів року тому на одну з жительок села Селянщина Черняхівської громади.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок