Людмила Лузан виграла дві медалі на Кубку світу з веслування

Людмила Лузан виграла дві медалі на Кубку світу з веслування

Людмила Лузан виграла дві медалі на Кубку світу з веслування
. PlanetCanoe

Українська веслувальниця здобула "золото" та "срібло" на єдині старті у 2020 році.

Українка Людмила Лузан змогла виграти дві нагороди на єдиному етапі Кубка світу з веслування на байдарках та каное в угорського Сегеді. Лузан здобула "золото" та "срібло".

Людмила - каноїстка-спринтерка, яка змагається на дистанціях 200 та 500 метрів. На обох дистанціях в Сегеді Лузан відібралася до фіналу, де й змогла завоювати дві медалі.

У фіналі на 200-метрівці (олімпійська дисципліна) Людмила фінішувала другою. Лише фотофініш зміг визначити переможницю в дуелі між українкою та чемпіонкою світу з США Невін Гаррісон - перевага за американкою, яка випередила українку на 0.02 секунди.

Серед іншого Людмила випередила титуловану росіянку Олесю Романенко: 3-разова чемпіонка Європи та 2-разова срібна призерка чемпіонату світу саме в цій дисципліні фінішувала четвертою.

"Звичайно, трохи розчарована через 200-метрівку, бо такий маленький розрив. Трохи образливо, бо хочеться виграти завжди. На наступний рік усе покажу - результатом, а не словами", - зазначила після фінішу Лузан.

Кубок світу. Каное, жінки-одиночки. 200 м. Результати

1. Невін Гаррісон (США) - 45.77 сек

2. Людмила Лузан (Україна) - 45.79 сек

3. Марія Мальярд (Чилі) - 47.05 сек

4. Олеся Романенко (Росія) - 47.39 сек

А от на 500-метрівці Лузан здобула більш ніж комфортну перемогу, випередивши найближчу суперницю майже на чотири секунди на фініші. До слова, на 500-метрівці у фіналі змагалася також українка Олена Циганкова - вона фінішувала четвертою.

Кубок світ. Каное, жінки-одиночки. 500 м. Результати

1. Людмила Лузан (Україна) - 2:05.29 сек

2. Стефаніка Урсу (Румунія) - 2:08.98 сек

3. Марія Корбера (Іспанія) - 2:09.52 сек

4. Олена Циганкова (Україна) - 2:11.28 сек

Слова Людмили Лузан після тріумфу

Емоції зашкалюють, здається, я ще повністю не розумію усього. З часом лише проаналізую. Зараз я просто щаслива: це перемога над собою. Наскільки я додала з попереднім роком, наскільки більше сили є. Зрозуміла, що не треба зневірювати, потрібно вірити в себе і працювати - немає нічого неможливого. У мене величезне бажання працювати ще більше, представити гідно Україну на Олімпіаді.

Що відомо

  • Кубок світу в Сегеді - перші та єдині міжнардні змагання з веслування на байдарках та каное у 2020 році.
  • Жіноче дебютує на Олімпіаді-2020(1) в Токіо. Буде розіграно дві нагороди - в одиночці на 200 метрів, а також в двійці - на 500.
  • Змагання на Кубку світу в Сегеді продовжуються до неділі, 27 вересня. В України уже три нагороди, дві з яких здобула Лузан.
На початок