Всесвітній економічний форум стартує у понеділок у Давосі

Всесвітній економічний форум стартує у понеділок у Давосі

Всесвітній економічний форум стартує у понеділок у Давосі
Люди біля Конгрес-центру, де проходить Всесвітній економічний форум у Давосі, Швейцарія, у неділю, 14 січня 2024 року. Щорічна зустріч Всесвітнього економічного форуму проходить у Давосі з 15 по 19 січня 2024 року . Фото: AP/Markus Schreiber

Понад сто глав держав і урядів збираються у понеділок, 15 січня, у Швейцарії у Давосі на щорічні збори Всесвітнього економічного форуму (WEF).

Про це йдеться у пресрелізі WEF.

54-та щорічна зустріч Всесвітнього економічного форуму, яка триватиме до 19 січня, буде скликана під темою “Відновлення довіри”, щоб забезпечити важливий простір для того, щоб зробити крок назад і зосередитися на фундаментальних принципах довіри, включно з прозорістю, послідовністю і підзвітністю.

Зазначається, що участь у Форумі візьмуть “понад 100 представників урядів з усього світу, всіх основних міжнародних організацій, 1 000 компаній-партнерів Форуму, а також лідери громадянського суспільства, провідні експерти, сучасне молоде покоління, соціальні підприємці та ЗМІ”.

Програма форуму складатиметься з чотирьох взаємопов’язаних пріоритетів:

  • “Досягнення безпеки та співпраці в розколотому світі”,
  • “Створення зростання та робочих місць для нової ери”,
  • “Штучний інтелект як рушійна сила економіки та суспільства”
  • та “Довгострокова стратегія щодо клімату, природи та енергії”.

Форум триватиме до 19 січня.

14 січня у Давосі учасники зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру розглянули другу п’ятірку пунктів Української формули миру та напрацювання з їх реалізації.

Напередодні також стало відомо, що президент України Володимир Зеленський 15 січня розпочне робочий візит до Швейцарської Конфедерації.

На початок