На Миколаївщині військовий застрелив заступника командира роти та себе

На Миколаївщині військовий застрелив заступника командира роти та себе

На Миколаївщині сьомого січня 2024 року військовослужбовець застрелив заступника командира роти. Після вбивства боєць здійснив самогубство.

Про це журналістам Суспільного повідомив керівник Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Андрій Кльопов.

"Сьомого січня відбулась подія. О 21:00 ми отримали інформацію, що військовослужбовець — старшина, застрелив зі своє штатної зброї АК-74 заступника командира роти. Орієнтовно, здійснивши шість пострілів, після чого здійснив самогубство", — говорить Андрій Кльопов.

За його словами, правоохоронці здійснили виїзд та оглянули місце події, допитали свідків. Кримінальне провадження зареєстровано за статтею Частина перша статті 115 Кримінального кодексу України."Умисне вбивство".

За словами начальника служби зв'язків з громадськістю 35 окремої бригади морської піхоти Сергія Козачинського, інцидент стався в одному з їхніх підрозділів.

"Стався трагічний випадок, у результаті якого загинуло двоє військовослужбовців. Це сталося в одному з пунктів тимчасової дислокації на Миколаївщині", — розповів начальник пресслужби.

Зі слів Козачинського, за даним фактом призначили службове розслідування, за результатами якого приймуть відповідні рішення.

Обидва військовослужбовці нещодавно приєдналися до підрозділу морської піхоти — були мобілізовані. Чоловіки перебували в тилу. Один з них забезпечував всім необхідним особовий склад, інший виконував обов'язки морально-психологічного забезпечення.

Участь у виконанні бойових завдань військові не брали.

"Командування бригад висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким з приводу загибелі військових", — говорить Сергій Козачинський.

Станом на 12 січня 2024 року обставини з'ясовуються.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Миколаївській області. Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок