Росія збільшила виробництво боєприпасів, але їхня якість стає гіршою — Буданов

Росія збільшила виробництво боєприпасів, але їхня якість стає гіршою — Буданов

Кирило Буданов
Голова української розвідки Кирило Буданов у своєму офісі в Києві, Україна. Фото: Getty Images.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) Кирило Буданов заявив, що Росія з кінця літа 2023 року збільшує виробництво боєприпасів, якщо порівнювати з попередніми роками, проте їхня якість стає гіршою.

Про це Кирило Буданов розповів в інтерв'ю Le Monde.

"Якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігаємо збільшення кількості виготовлених Росією боєприпасів. Водночас відзначаємо зниження якості цих снарядів", — сказав Буданов.

Також на думку голови ГУР МО, інтенсивне застосування безпілотників з обох боків зумовило неможливість проведення як російських, так і українських наступальних операцій. Ще один фактор – щільність мінних полів.

Буданов наголосив, що нинішніх західних санкцій проти РФ недостатньо. Він вважає, що обмеження повинні були б зачепити основні сектори російської економіки: енергетику, металургію і фінансову систему загалом.

Буданов додав, що Силам оборони потрібно більше снарядів і артилерійських систем. Він уточнив, що йдеться не лише про сучасні технології, а й про старі, які вже не використовуються.

"Ті, хто за кордоном вважає, що "втомився" від України, доведеться піклуватись про московитів, коли вони прийдуть займати їхні власні території. Росія веде війну не лише проти України. Вона веде війну проти НАТО, про що з самого початку твердить їхня пропаганда", — сказав очільник ГУР МО.

Раніше Кирило Буданов заявив, що російсько-українська війна може тривати ще довго і без активних бойових дій. Також він припустив, що системні руйнівні зміни в Росії настануть у 2025 році.

"Є надія, що 2025 рік стане переломним щодо внутрішніх системних руйнівних змін і процесів у російській державі, суспільстві та економіці. Але це не прогноз, а очікування", — сказав керівник розвідки.

На початок