Буданов розповів деталі про рейд у Бєлгородській області

Буданов розповів деталі про рейд у Бєлгородській області

Буданов про рейд у Бєлгородській області
. Фото: Getty Images.

Під час проведення спеціальної операції на території Бєлгородської області РФ була важко поранена одна знакова персона. Для евакуації високопосадовця одразу ж запросили гелікоптер на Москву.

Про це в інтерв'ю 1+1 розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

"Це звичайна операція для нас... В нас відкрита війна і немає чому тут дивуватися. Той, хто несе війну іншим, рано чи пізно отримає її у себе, що, в принципі, зрештою і відбувається. Що такого з цікавого можу сказати, не розкриваючи подробиць: один із дуже важкопоранених був досить знаковою особою. Одразу ж запросили гелікоптер для його евакуації просто на Москву", — розповів Буданов.

Раніше в ГУР розповіли, що 5 січня провели спецоперацію на території Бєлгородської області РФ.

Як зазначили у відомстві, відповідно до здобутих розвідданих, на російських позиціях у Грайворонському районі Бєлгородської області керівництво армії РФ запланувало перевірку через невдоволення і скарги особового складу кепськими умовами служби.

"Перед приїздом московських "ревізорів" рядові загарбники заметушились, стали проводити інженерні роботи. Аби завдати ворогу втрат та погіршити його морально-психологічний стан, спецпризначенці ГУР Міноборони спланували та здійснили спецоперацію", — вказали розвідники.

Під час виконання завдання українські воїни замінували єдину дорогу, якою пересувались окупанти на вказаній ділянці, а також атакували російський взводний опорний пункт.

Що відомо про атаку Сил оборони на Бєлгород 30 грудня

Сили оборони України у ніч на 30 грудня вдарили по військових об'єктах в російському Бєлгороді, повідомили Суспільному джерела у спецслужбах. Там уточнили, що це відповідь на російські атаки по Україні.

Згодом джерела уточнили, що Сили оборони відпрацювали лише по воєнних об'єктах Бєлгородської області, а уламки впали у центрі міста через непрофесійні дії російської ППО.

Губернатор Бєлгородської області РФ Гладков повідомив, що станом на 31 грудня загинули 22 людини, ще 109 людей отримали поранення.

Що відомо про вибухи на Бєлгородщині

Над російським Бєлгородом та Бєлгородським районом 4 січня спрацювала російська протиповітряна оборона. Міноборони РФ заявило про збиття 10 ракет реактивної системи залпового вогню "Вільха".

Над підльотом до російського Бєлгорода в ніч на 3 січня збиті кілька повітряних цілей, повідомив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

Міністерство оборони Росії ввечері 2 січня заявило про ракетну атаку на Бєлгородську область. У відомстві заявили, що російська протиповітряна оборона знищила ракету реактивної системи залпового вогню "Вільха" та оперативно-тактичний ракетний комплекс "Точка-У".

У ніч проти 4 жовтня дрони СБУ атакували стратегічний комплекс протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" біля російського Бєлгорода. Ціна такого комплексу — 1,2 млрд доларів США, повідомили джерела Суспільного.

Ввечері 5 жовтня над російським Бєлгородом сили російської протиповітряної оборони збили нібито шість українських безпілотників. Тоді обійшлося без втрат та руйнувань.

На початок