"Пройти легкою прогулянкою на Харківщину в окупантів не вийде". Речник Сухопутних військ — про ситуацію на фронті

"Пройти легкою прогулянкою на Харківщину в окупантів не вийде". Речник Сухопутних військ — про ситуацію на фронті

Кількість російських військ на Куп'янському напрямку та на північних кордонах Харківщини залишається без змін. Армія РФ тримає війська вздовж держкордону для того, щоб не дати українським силам зосередитися на певних ділянках фронту.

Про це 12 січня розповів Суспільне Харків речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

"Вже є велика кількість оборонних споруд побудованих і пройти якоюсь легкою прогулянкою на Харківщину в російських окупантів вже не вийде. Це просто розтягування українських сил по всьому північному кордону", — розказав речник.

Дезертири, втрати, а також ті, хто відмовився виконувати накази — з такими проблемами, за словами Фітьо, стикається РФ.

"Проти наших захисників стоять як регулярні підрозділи, так і штурмові підрозділи — "Шторм", "Шторм Z", "Шторм V". Успіхів на даній ділянці у РФ не має, наші захисники тримають оборону на даному напрямку та завдають росіянам великих втрат, що відчутно. Для поповнення цих втрат РФ проводить мобілізацію на території Росії, у них є велика проблема як втрати, так дезертири, а також ті, хто відмовився виконувати накази", — розказав Фітьо.

Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків
На цю мить війна триває практично в онлайн режимі. Зробити підготовку до наступальних дій непоміченою для нас практично неможливо, тому жителів Харківщини просимо отримувати інформацію з офіційних джерел

Війська РФ дислокуються в Білгородській області не лише через війну проти українців.

"Ми бачимо, що російський добровольчий корпус час від часу приходить в гості для того, щоб все ж таки звільнити окуповану Білгородщину. І відповідно армія РФ тримає там певну кількість військ, але вона не складає основи для формування ударного кулака з півночі в сторону Харківщини", — розказав Фітьо.

"Війна триває практично в онлайн режимі". Речник Сухопутних військ — про ситуацію на Харківщині та ймовірність наступу
Ілюстративне фото. Артилеристи воюють на Сватівському напрямку. Фото: Олександра Новосел/Суспільне Харків

Російську армію не слід як недооцінювати, так і переоцінювати, каже речник.

"Сили оборони мають основну мету — сточити наступальну міць ворога, за кращої нагоди, звичайно, ми спробуємо звільнити всю територію України, але ми бачимо, що на цю мить ми воюємо не з простим ворогом: це сильний, потужний ворог, оснащений, озброєний і навчений, тому не слід його недооцінювати, але також не слід його і переоцінювати. Як показав 2022 рік, немає неможливого, і російського агресора можна бити та звільняти українську територію", — зазначив речник.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок