Які громади Харківщини першочергово забезпечують дровами

Які громади Харківщини першочергово забезпечують дровами

дрова на харківщині
Житель Хотімлі отримав дрова, Харківська область, 2023 рік. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

У Харківській області 28 069 домогосподарств у 54 громадах потребують паливної деревини або коштів на її придбання. Потребу у дровах 6342 домогосподарств мають задовольнити коштом місцевих бюджетів, 21 727 — на гроші міжнародних організацій.

Про це Суспільне Харків повідомили у пресслужбі ОВА.

В обладміністрації сформували дві черги пріоритетності отримання дров. До двох черг увійшли громади, які найбільш пошкоджені обстрілами, деокуповані та громади, де немає альтернативного шляху опалення.

У першу чергу входять 18 287 домогосподарства у 21 деокупованій громадіВовчанська, Чкаловська, Старосалтівська, Балаклійська, Ізюмська, Борівська, Савинська, Оскільська, Куньєвська, Вільхівська, Липецька, Циркунівська, Роганська, Петропавлівська, Кіндрашівська, Курилівська, Шевченківська, Вільхуватська, Дворічанська, Великобурлуцька, Куп’янська., йдеться у повідомленні.

На 3 січня дрова або гроші на їхню купівлю отримали 7868 домогосподарств.

дрова харків
Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

У другу чергу входять шість тергромадПеченізька, Малинівська, Слобожанська, Вільхівська, Малоданилівська, Харківська. Там паливної деревини потребували 2375 домогосподарств, 616 з яких вже отримали дрова чи кошти, розповіли у пресслужбі обладміністрації.

Загалом на Харківщині 13 854 домогосподарств забезпечені паливом або грошами на нього.

В ОВА зазначили, що дві громади з 56 — Нововодолазька та Первомайська — не потребують деревини на опалювальний сезон. Інші 27 громад, які не увійшли до першої та другої черги, також забезпечують паливом коштом громад та міжнародних донорів.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок