Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники

Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники

Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники
. Суспільне Карпати

21 працівник заводу "Леоні" з отруєнням потрапив до лікарні в Коломиї, що на Прикарпатті. Зараз вони - у стані середньої тяжкості, розповів Суспільному Карпати генеральний директор КНП "Коломийська інфекційна лікарня" Ігор Білоскурський.

Галина Мельничук - одна із тих працівників, хто отруївся. Вона потрапила до лікарні вранці 24-го вересня. Перші ознаки отруєння відчула, коли у понеділок прийшла з роботи додому. Тоді випила таблетки і наступного дня пішла на роботу.

"Чую, що всім стає зле. Думаю, що таке? Всі біжать до медпункту. Я чую, що і мені зле. Випила "панкреатин", думала, що пройде. Приходжу у медпункт, а в мене температура 38. Викликали таксі і відправили всіх додому, кому було погано. Я вдома лікувалася, але нічого не помагало. Подзвонила до сімейного лікаря. Лікар сказав, що відкриває мені лікарняний", - розповіла хвора.

На сусідньому з Галиною ліжку лежить Світлана Григорук. Жінка каже, що того дня на обід у їдальні заводу давали гречку із салатом та ковбаски. За її словами, саме ковбаски, ймовірно, стали причиною отруєння.

Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники
Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники. Суспільне Карпати

"Я прийшла додому, стало погано увечері. На другий день мені так погано було, що аж тіло ломило. Не змогла піти на роботу. Подзвонила до дільничного лікаря. Вдома пила тільки воду. Шлунок і зараз болить", - ділиться Світлана Григорук.

За словами жінки, це вже не перший випадок отруєння на заводі. Декілька років тому працівники також отруїлися їжею з їдальні.

Василь Бідуляк на заводі працює вже два роки. Каже, що за цей час вперше отруївся на роботі.

"Було дві зміни, не знаю, що з третьою. Були макарони з рибою, салат з морквою і сиром. Ще увечері мене трохи нудило, болів живіт, але якось ніч переночував. На ранок вже не міг терпіти", - сказав чоловік.

Всього у Коломийській інфекційній лікарні зараз лікують 21-го пацієнта.

"Вчора (23-го вересня – ред.) з 15:30 до 24:00 поступило 16 пацієнтів. На сьогоднішній день госпіталізували ще п'ять пацієнтів. Всього - 21 хворий. Ми розгорнули 20 ліжкомісць в ізоляторі, ще доклали ліжка в коридорі, бо не можемо вмістити всіх, - розповідає генеральний директор КНП "Коломийська інфекційна лікарня" Ігор Білоскурський. – Поступали у стані середньої важкості. Із симптомів була рвота, інтоксикація. Зараз стан хворих покращився, крім тих, хто поступив сьогодні".

21-го вересня інформацію про отруєння на заводі в Коломиї отримали у Держпродспоживслужбі. З підприємства уже відібрали проби для аналізів. Заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в області Микола Сендецький каже, що на підприємстві працівникам пропонували три меню на обід. Ймовірно, люди отруїлися стравою із другого меню.

"На харчоблоці наші спеціалісти провели санітарно-епідемічне обстеження. Ми відібрали 30 змивів з предметів, технологічного обладнання. Також відібрано шість проб харчових продуктів. Це є ті продукти, які входили у склад меню: два види ковбасок, сир плавлений, майонез, куряче м'ясо, морква і сир. Також відібрали питну воду", - зазначив Микола Сендецький.

Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники
Одні їли ковбаски, інші – рибу. На заводі у Коломиї отруїлися працівники. Суспільне Карпати

Також він додав, що зараз харчоблок на заводі закрили до того, поки не з’ясують причини отруєння.

На підприємстві ситуацію з отруєнням працівників не коментують, посилаючись на те, що ще немає висновків Держпродспоживслужби.

Станом на 19:00 у лікарні з отруєнням знаходяться вже 22 пацієнтів із заводу "Леоні".

Авторка: Галина Марійчин

На початок