"Процес триває": міська виборча комісія у Харкові завершує прийом документів кандидатів

"Процес триває": міська виборча комісія у Харкові завершує прийом документів кандидатів

"Процес триває": міська виборча комісія у Харкові завершує прийом документів кандидатів
. Суспільне Харків

24 вересня в міській виборчій комісії — останній день прийому документів від партій та кандидатів у депутати міської ради та на посаду Харківського міського голови.

Станом на 12:30 Харківська міська територіальна виборча комісія прийняла списки кандидатів 11 партій, повідомляє кореспондент Суспільного.

  1. Блок Кернеса — Успішний Харків
  2. Блок Світличної — Разом
  3. ВО Батьківщина
  4. ВО Свобода
  5. Голос
  6. Демократична сокира
  7. За майбутнє
  8. Наш край
  9. Партія Шарія
  10. Партія пенсіонерів України
  11. Удар

Комісія на цю годину також отримала документи від восьми кандидатів у мери, в тому числі одного самовисуванця Михайла Добкіна, який особисто подав документи 23 вересня.

  1. Ірина Денисова, За майбутнє
  2. Михайло Добкін, самовисуванець
  3. Геннадій Кернес, Блок Кернеса — Успішний Харків
  4. Георгій Лаговський, Удар
  5. Олександра Нарижна, Голос
  6. Ігор Приходько, ВО Батьківщина
  7. Микита Соловйов, Демократична сокира
  8. Ігор Черняк, Блок Світличної — Разом

"Зараз триває прийняття документів щодо кандидатів на посаду Харківського міського голови та кандидатів у депутати до Харківської міської ради. Процес триває, і він триватиме до 24:00 сьогоднішнього дня. Поки що важко казати про підсумки", — сказав Суспільному член комісії Михайло Сахань.

За його словами, комісія очікує на документи від 16 політичних партій. Скільки буде кандидатів у мери-самовисуванців, спрогнозувати неможливо.

"16 партій повідомили нас про проведення зборів, тому ми чекаємо на 16 партій. У підсумку мають принести документи кандидатів на міського голову та кандидатів в депутати. Але ж іще можуть бути самовисуванці, вони не повідомляють заздалегідь, вони можуть з'явитися за хвилину до 24:00", — пояснив член комісії.

Документи приймають три члени комісії. Загалом у комісії 18 людей. Міськвиборчком перевіряє, чи всі необхідні документи принесли представники партій або самовисуванці, чи відповідають вони законодавству, чи є помилки.

"Ми приймаємо документи. Потім ми перевіряємо, дається комісії п'ять днів (п'ять календарних днів) на перевірку документів, повідомлення партій або кандидатів про технічні помилки і доба на виправлення таких помилок. Після цього комісія збирається на засідання і приймає рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації. Якщо останній день прийняття документів 24 вересня, відповідно, 29 вересня — останній день прийняття рішень (про реєстрацію)", — сказав член комісії.

"Були незначні технічні помилки. Досить якісно підготовлені партіями документи", — додав Сахань.

Що відомо

  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади. У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
На початок