Допомагають людям та доглядають за Бузковим сквером: історія чоловіка та хлопчика з Херсона

Допомагають людям та доглядають за Бузковим сквером: історія чоловіка та хлопчика з Херсона

Ексклюзивно

Херсонці Дмитро Бондаренко і 12-річний Микита Шентов обʼєдналися і почали волонтерити. Вони допомагають місцевим жителям, які не виходять зі своїх квартир. У кожного свої обовʼязки: Микита сортує продукти, а Дмитро їх розвозить.

Дмитро Бондаренко і Микита Шентов проживають по сусідству і разом волонтерять вже рік. 12-річний Микита сам запропонував чоловіку свою допомогу. І майже щодня на кухні Дмитра, сортує і збирає продуктові набори.

За словами 12-річного Микити Шентова, іноді коли треба підготувати багато пакунків, доводиться пропускати онлайн уроки. Найбільше за цей час він запакував 50 наборів.

12-річний волонтер Микита Шентов з Херсона
12-річний волонтер Микита Шентов з Херсона сортує гуманітарну допомогу, 5 січня 2024 рік. Фото: Суспільне Херсон

Заявки про допомогу від волонтерів люди залишають на сторінці у Facebook: звертається як одна людина, так і колективно, коли голови ОСББ чи квартальні просять певну кількість продуктових пакетів та гігієнічні засоби, такі як памперси та пелюшки.

Як розповів Дмитро Бондаренко, всі продукти, засоби гігієни, які отримують херсонці, він купує або сам, або присилають волонтери з інших міст. Пакунки чоловік розвозить не тільки по Херсону, а й доставляє у населені пункти поблизу міста.

"Ми вже допомогли майже тисячі людей. Набори я привожу адресно та передаю особисто в руки", — каже херсонець.

Херсонські волонтери Дмитро Бондаренко та Микита Шентов
Херсон, волонтери Дмитро Бондаренко та Микита Шентов вантажать в авто гуманітарну допомогу для людей, 5 січня 2024 рік. Фото: Суспільне Херсон

Під опікою Дмитра є ще вісім херсонців, яким він щодня привозить гарячий обід, їх готовить організація "Іринина родина".

"В мене є ключі від квартири однієї бабусі, бо вона не ходить і не чує. Якось я приїхав до неї, стукав у вікно, дзвонив, а вона так і не почула, тому тепер у мене є свій ключ", — розказав волонтер.

Крім допомоги херсонцям, чоловік з хлопцем продовжують доглядати сквер, який тепер після подій в березні 2022 має назву Бузковий. Ще до повномасштабного вторгнення РФ з усіма сусідами прибирали побутове та будівельне сміття, яке люди туди зносили роками. Також Дмитро з Микитою висаджували у сквері дерева під час окупації.

Херсон, Бузковий сквер
Херсон, Бузковий сквер, 5 січня 2024 рік. Фото: Суспільне Херсон

Дмитро говорить, у сквері вже двічі були пожежі: першу — загасили вчасно, а після другої залишилося три деревця вишні з 60 висаджених. 26 грудня 2023 року чоловік та підліток разом посадили там два рядки нарцисів.

"В Бузковому парку буде гарно. Дуже хочеться, щоб попри все наше місто було гарне, щоб люди проходили й бачили, що тут хтось щось робить. Тож, не дивлячись на обстріли, ми з Микитою працюємо", — розказав волонтер.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок