Історії людей з Тернопільщини, які читали найбільше: підсумки 2023 року

Історії людей з Тернопільщини, які читали найбільше: підсумки 2023 року

люди
Жителі Тернопільщини. Суспільне Тернопіль

У 2023 році ми розповідали історії людей, які живуть на Тернопільщині. Серед найпопулярніших — пропозиції одруження, вагітність та хобі. Пропонуємо вам добірку статтей, які на нашому сайті впродовж минулого року читали найбільше.

Історія дружини загиблого військового Світлани Тленюк

Дружина військового з Тернопільщини Світлана Тленюк після похорону чоловіка дізналася про вагітність. Від першого шлюбу в жінки було двоє синів, старший Назар загинув на війні. Світлана розповіла Суспільному свою історію, яку на сайті прочитало майже 160 тисяч унікальних користувачів.

"То неймовірне щастя, бо в тобі б'ються сердечка твого коханого. Я з нетерпінням чекаю, коли візьму їх на ручки, зможу поцілувати, обняти. Це мене тримає", — розповіла жінка.

Звістку про те, що скоро стане батьком, її чоловік так і не почув. Про те, що вагітна Світлана дізналася на третій день після його похорону.

Освідчення Ірині Білик

У листопаді власник одного з тернопільських салонів краси Миколай Онищук зробив пропозицію руки і серця співачці Ірині Білик. Це сталося під час її благодійного концерту у Львові.

За словами чоловіка, поштовхом до зародження почуттів стали уроки вокалу, які почав брати кілька місяців тому. Тоді він виконував пісні Ірини Білик та позначав її в своїх розповідях у соцмережах. Історію про це освідчення прочитали понад 26 тисяч унікальних користувачів.

Вова Циган з Тернополя

17-річний блогер та співак з Тернополя Вова Циган починав співати на вулиці, а в 2023 році випустив свій перший кліп. Відео на пісню "Космонавти" набрало майже мільйон переглядів на ютубі. У вересні Вова розповів Суспільному, що готує прем’єру нової пісні — про касирку з супермаркету. Хлопець каже, під час повномасштабної війни співав поблизу одного з тернопільських ресторанів. Вулицями з гітарою ходив тоді заради заробітку. Цю статтю прочитали близько 10 тисяч унікальних користувачів.

40 років вирощує помідори

Понад 7 тисяч унікальних користувачів переглянули на нашому сайті статтю про тернополянина Григорія Жука, який майже 40 років вирощує біля свого будинку помідори. Минулого року він посадив майже 250 кущів томатів 18-ти сортів.

Монахиня, яка створює речі з відходів

56-річна монахиня Теодозія Польняк понад 10 років створює речі з відходів картону, металу та пластику. Жінка каже, працює у напрямку утилітарного мистецтва та створює картини у стилі стимпанк. А її шопку, зроблену під час війни, експонували у резиденції Папи Римського у Ватикані.

"Саме місце не освячує людину, а людина освячує місце, я стараюся освячувати місце, де я є, своєю молитвою, своїми добрими ділами, своїми, такими, позитивними емоціями, щоб людям зробити трохи більше радості, ніж в них є зараз".

Її історію прочитали понад 5 тисяч унікальних користувачів.

Освідчення військового з Колумбії

Військовий з Колумбії Андреас понад рік захищає Україну на сході. У відпустці він приїхав до Тернополя, щоб одружитися. Його наречена — тернополянка Наталія Кравець.

"В нас мрія одна, щоб скоріше закінчилася війна і він зміг бути вдома, а я зможу не переживати за нього і знати, що все буде добре. Хочеться будувати сімейне життя без побоювань, без такої невпевненості, яка зараз є".

Ця історія має більше 4 тисяч унікальних користувачів.

На початок