Вікна на траві: провадження проти працівника наукового інституту в Харкові закрили

Вікна на траві: провадження проти працівника наукового інституту в Харкові закрили

Вікна на траві: провадження проти працівника наукового інституту в Харкові закрили
. Суспільне Харків

Кримінальне провадження про службову недбалість за підозрою заступника директора Фізико-технічного інституту низьких температур закрили. Строки досудового розслідування спливли. Понад мільйон гривень, у які Держекоінспекція оцінила завдану шкоду довкіллю, інститут сплачувати не буде.

Про це Суспільному розповіла адвокатка фігуранта справи Лариса Матвєєва.

За її словами, строки досудового розслідування спливли кілька місяців тому, "але провадження закрили лише зараз".

"Довести провину і зібрати докази, щоб направити справу до суду не змогли за строк два місяці від оголошення підозри (її оголосили 21 квітня), тож строк сплив. На нашу думку, провадження взагалі не мало відкриватися через відсутність складу злочину", — розповіла Матвєєва.

Чи подаватимуть скаргу на прокуратуру, залежить від позиції клієнта, говорить Матвєєва. Вона не знає, чи не подаватиме прокуратура апеляцію. Рішення господарського суду про відмову прокуратурі у стягненні штрафу ще не набрало чинності й у них є час на оскарження.

Чи подаватимуть апеляцію, Суспільне намагається з’ясувати у речника прокуратури Дмитра Чубенка, на дзвінки він не відповів.

На думку Матвєєвої, закрити провадження вдалося завдяки суспільному резонансу та принциповій позиції підзахисного.

Що відомо

  • Заступника директора Фізико-технічного інституту низьких температур підозрювали у службовій недбалості, після того, як інституту залишили старі віконні рами на газоні. Держекоінспекція оцінила шкоду довкіллю у понад мільйон гривень. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "Службова недбалість".
На початок