У Чернігові створили нову жіночу футбольну команду «Юність-ШВСМ»

У Чернігові створили нову жіночу футбольну команду «Юність-ШВСМ»

У Чернігові створили нову жіночу футбольну команду «Юність-ШВСМ»
. Суспільне: Чернігів

У Чернігові створили нову жіночу футбольну команду - «Юність-ШВСМ», на базі однойменної спортивної школи. Тренери й керівництво клубу розраховують, що футболісток візьме під своє крило професійний клуб «Десна». Адже з наступного року обов’язковою умовою участі в Прем’єр-Лізі України для чоловічих футбольних команд стане наявність у структурі жіночої.

Близько місяця тому жіночу футбольну команду зібрали з вихованок спортивної школи «Юність» та колишніх учасниць команди «Єдність-Плиски», що так і не вийшла на поле після карантину, каже Андрій Кужель, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

«Для того, щоб зберегти за регіоном статус такого, де представлений жіночий футбол, ми шукали вихід із цієї ситуації. Це був один із варіантів».

Геннадій Прокопович, голова асоціації футболу в області та керівник команди «Юність-ШВСМ» зазначає, що зібрати дівчат, що грали у професійному футболі, було важко – ті роз’їхалися по різним клубам. Утім, команду зібрали, є тренери, є місце для тренувань. Але немає коштів. За словами Андрія Кужеля, гроші, закладені на розвиток жіночого футболу в бюджет на початку року, не переглядалися.

«Ми працюємо практично без фінансування. Крім добових чи за відрядження – більше нічого. Тобто поки що ми працюємо чисто на ентузіазмі», - сказав Геннадій Прокопович.

Наразі спонсори не зацікавлені у фінансуванні команди-початківця, адже не зрозуміло, як вона себе покаже. Керівництво клубу розраховує на зміни в правилах української Прем’єр-Ліги. Ними передбачено, що, окрім запасного та юніорського складу, з наступного року футбольні клуби повинні будуть мати в структурі ще й жіночу команду.

«У наступному році, коли футбольні клуби української Прем’єр-Ліги будуть зобов’язані мати у своєму складі жіночі команди, ми розраховуємо, що чернігівська «Десна» долучиться до спільного фінансування й розвитку жіночого футболу», - сказав Андрій Кужель.

Перший матч «Юності», з командою «Луганчанка», відбудеться в Харкові вже 27 вересня. А перша «домашня» гра проходитиме тут, на стадіоні «Юність», 4 жовтня проти луганської «Кобри». Мета команди – відразу вийти у вищу лігу, говорить Наталія Ігнатович, тренерка команди «Юність-ШВСМ».

«Для цього повинен бути хороший тренувальний процес, а у зв’язку з тим, що футбол у нас не професійний, а аматорський, і хтось навчається, хтось працює… І ми не можемо їх зірвати з роботи, з навчання і тренуватись, як це робить вища ліга».

Як налаштовані гравчині команди та на який результат розраховують – дивіться в нашому сюжеті.

Читайте також:

Нападник чернігівської «Десни» перейшов в бельгійський «Сент-Трюйден»

На початок