Арешт рахунків чернігівської «Облтеплокомуненерго» на споживачах не позначиться, - Геращенко

Арешт рахунків чернігівської «Облтеплокомуненерго» на споживачах не позначиться, - Геращенко

Арешт рахунків чернігівської «Облтеплокомуненерго» на споживачах не позначиться, - Геращенко
. dengi.ua

Арешт рахунків чернігівської теплопостачальної компанії «Облтеплокомуненерго» на споживачах не позначиться. Проблеми можуть виникнути із виплатою зарплат працівникам підприємства. Про це Суспільному сказав голова правління компанії Віктор Геращенко.

«Газ є, все працює, але будуть проблеми з виплатами за енергоносії, за природний газ, заробітна плата, податки і таке інше. Якщо такі будуть постійні дії, от це і людей торкнеться», - сказав Віктор Геращенко.

15 вересня виконавча служба арештувала банківські рахунки двох підприємств на Чернігівщині - «Облтеплокомуненерго» та «Прилукитепловодопостачання». Причина арешту чернігівської компанії - невиплата пені компанії «Нафтогаз України» у розмірі 15 мільйонів гривень.

«По раніше сплаченим договорам, які «Облтеплокомуненерго» вже сплатило за поставлений природний газ, була нарахована пеня. Вони зараз виставили через приватного виконавця. Ця пеня повинна була б списана бути державою відповідно до закону 1730, якщо б Верховна Рада проголосувала вчасно. Вона повинна була проголосувати в серпні. Не проголосувала. У вересні не проголосувала. Це все - це відтермінування, а НАК «Нафтогаз України» не чекає», - пояснив Віктор Геращенко.

З його слів, заборгованість «Облтеплокомуненерго» перед «Нафтогазом» виникла головним чином через борги людей. Нині заборгованість за опалення і гарячу воду становить 120 мільйонів гривень.

Компанія готова до опалювального сезону на 95% сказав Віктор Геращенко. Цього року підприємство провело ремонти на 45 ділянках міста, потрібно провести ще на семи. Завершити їх планують до 1-го жовтня.

Читайте також:

"У Чернігові управління ЖКГ через суд хоче зменшити вартість будівництва скейт-парку на 1,4 мільйона"

На початок