Аби створити нову тролейбусну лінію, у Полтаві розширюють дорогу

Аби створити нову тролейбусну лінію, у Полтаві розширюють дорогу

Аби створити нову тролейбусну лінію, у Полтаві розширюють дорогу
. Суспільне Полтава

Розширюють проїзд, облаштують тротуар та покладуть новий асфальт. Усе це до кінця наступного року мають зробити у Полтаві на вулиці Симона Петлюри. Ці роботи розпочали, аби прокласти нову тролейбусні лінію – від вулиці Героїв Сталінграду до центру міста, каже секретар міської ради Олександр Шамота.

Знімають бордюри, копають траншеї та спилюють дерева. У Полтаві на вулиці Симона Петлюри почали реконструкцію дороги.

Від першої міської лікарні і до пологового будинку проїжджу частину перекрили бетонними блоками. Маршрутки, які їздили цією дорогою, висаджують пасажирів біля лікарні та їдуть назад або об’їжджають іншою дорогою.

Аби створити нову тролейбусну лінію, у Полтаві розширюють дорогу
Аби створити нову тролейбусну лінію, у Полтаві розширюють дорогу. Суспільне Полтава

Майбутній лікар Денис Ковальчук у першу міську лікарню їздить на практику. Нині, каже, добиратися автобусами стало незручно.

"Маршрутка їздила щодесять хвилин. Це дуже мало, бо багато студентів і маршруток також потрібно більше. А зараз стало ще гірше, бо треба викликати таксі, і діставатися за більшу суму грошей", − каже житель Полтави Денис Ковальчук.

Цю реконструкцію почали, бо хочуть відкрити ще один маршрут для тролейбусів. Тож тут мають, зокрема, розширити дорогу та облаштувати тротуари.

У Полтаві розширюють дорогу
У Полтаві розширюють дорогу. Суспільне Полтава

"Нам потрібно реконструювати відрізок дороги від вулиці Симона Петлюри до вулиці Огнівської. Минулого року ми зробили Нікітченка, розширили Огнівську. І для того, щоб завершити розширення та можливості запуску в майбутньому тролейбусу через Огнівку, нам необхідно зараз реконструювати зараз цю частину", − повідомив секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

Тролейбусну лінію мають зробити протяжністю 5 кілометрів.

"Від вулиці Героїв Сталінграду, поруч з новою дитячою поліклінікою, мікрорайон Сади-2, Сади-3, далі до вулиці Сінної, Європейської і закінчимо в центрі. Достатньо, щоб збудувати фідери і забезпечити тролейбусну лінію, яку побудують", − каже директор підприємства «Полтаваелектроавтотранс» Євгеній Зайцев.

На реконструкцію дороги, де має пролягати новий тролейбусний маршрут, із міського бюджету витратять майже 78 мільйонів гривень. Із них 30 мільйонів заплатять цьогоріч, а решту – 2021.

На початок