"Мій карпатський дідусь": у Тернополі відбулася прем’єра фільму

"Мій карпатський дідусь": у Тернополі відбулася прем’єра фільму

У Тернополі відбулася прем’єра української кінострічки "Мій карпатський дідусь". Головні ролі зіграли Богдан Бенюк та італійський актор Сімоне Коста. Фільм відзняв грузинський режисер Заза Буадзе.

За його словами, робота над стрічкою тривала чотири роки.

"Ідея з одного боку дуже проста, а з іншого — складана. Вона про повернення до коріння, про стосунки, а іноді про складні стосунки між поколіннями. Це ж історія про українського дідуся та італійського внука. На головного героя, дідуся, жодного кастингу не було, тому що я знав, що це буде Богдан Бенюк. Роль писалась під Бенюка. На всіх інших був кастинг і на внука був кастинг в Італії в Генуї, де ми знайшли нашого героя Сімоне Коста".

режисер Заза Буадзе
Заза Буадзе. Фото: Суспільне Тернопіль

Зйомку фільму розпочали в 2019 році в селищі Бережниця на Гуцульщині, згодом зйомки продовжили в італійському місті Генуя, розповів Суспільному виконавець головної ролі Богдан Бенюк.

"Почався монтаж, прийшла повномасштабна війна і все зупинилося. Такі зупинки вистояли цей фільм, як добре вино, чим довше кажуть вино стоїть, тим воно смачніше. Так само і це кіно. Воно дуже смачне, бо буде ятрити душу глядачам".

Богдан Бенюк
Богдан Бенюк. Фото: Суспільне Тернопіль

На прем’єру стрічки прийшла тернополянка Зоряна Деркач із сином.

"Ми зараз з сином дуже часто ходимо на фільми українського виробництва, вони класні вони про сучасне життя, про сучасні проблеми".

мати з сином
Зоряна Деркач із сином. Фото: Суспільне Тернопіль

Вперше фільм показали на Одеському міжнародному кінофестивалі, що відбувся цього року в Чернівцях, розповів продюсер фільму Андрій Суярко.

Мій карпатський дідусь
Показ фільму "Мій карпатський дідусь". Фото: Суспільне Тернопіль

На початок