У Дніпрі відбувся автопробіг під назвою "Жінка і авто"

У Дніпрі відбувся автопробіг під назвою "Жінка і авто"

У Дніпрі відбувся автопробіг під назвою "Жінка і авто"
. Фото: Суспільне. Дніпро

У Дніпрі 20 вересня відбувся автопробіг під назвою "Жінка і авто". Після пробігу жінки взяли участь у конкурсах на знання правил дорожнього руху, технічних знань та вмінь паркуватися заднім ходом.

25 жінок. З різним досвідом кермування, на різних автівках – від гоночного авто до тролейбуса. У неділю 20 вересня влаштували автопробіг у рамках проєкту Технічного музею "Машини часу" – "Жінка і авто".

1 місце у категорії "Імпортний автомобіль" посіла учасниця жіночого автопробігу дніпрянка Ольга Басиста. Вона розповідає, за кермом 19 років, каже, усі нарікання чоловіків-водіїв, як правило, стосуються її надмірної обережності. Але, додає кермувальниця, цьому якраз варто повчитися у жінок на дорогах.

"Ось хочеться довести, що все-таки жінка має право бути на дорогах, в міста, в країні. Ми вміємо, ми можемо", – говорить Ольга Басиста – учасниця автопробігу "Жінка і авто".

У Дніпрі відбувся автопробіг під назвою "Жінка і авто"
Фото: Суспільне. Дніпро

На службовому авто очолила колонну старша лейтенантка дніпровської поліції Алла Малиновська-Поправка. Поліцейська також посіла 1 місце у категорії "Службове авто" за результатами конкурсів. За кермом 7 років, розповідає, найкраща боротьба з гендерними стереотипами на дорогах – це робота над власною майстерністю.

"Якщо людина гарно кермує, байдуже чи це жінка, чи чоловік, чи який автомобіль, якщо людина вміє це... І це була класна нагода, тим паче мені, запропонували виконувати цей автопробіг на службовому автомобілі. Це мені подобається", – говорить Алла Малиновська-Поправка – старша лейтенантка поліції.

Успішно пройшла перевірку на вміння паркуватися заднім ходом, учасниця пробігу і починаюча автоспортсменка Олександра Портянова. Розповідає, машини обожнює з дитинства, вже понад 2 роки бере участь у гонках.

"Уміння кермували не залежить жодним чином від статі. Залежить від уважності, концентрації, бажання", – говорить Олександра Портянова – учасниця автопробігу "Жінка і авто".

У Дніпрі відбувся автопробіг під назвою "Жінка і авто"
Фото: Суспільне. Дніпро

Директор музею "Машини часу" Михайло Прудніков, говорить, організували автопробіг як продовження музейного проєкту "Жінка і авто", який покликаний висвітлити історії жінок-кермувальниць у різні історичні епохи. Додає, жінка на дорозі – це норма, а не випадковість.

"Пробіг у нас відбувся для того, щоб вони, жінки, між собою налагодили колаборацію. Жінки поки відвоювали шматок дороги біля цирку, але я маю надію, цим пробігом вони завоюватимуть і надалі для себе місто, для того, щоб простір на дорогах ділився рівносильно", – говорить Михайло Прудніков – директор технічного музею "Машини часу".

Виставка "Жінка і авто" відкрита для відвідувачів музею "Машини часу" до 30 грудня.

У Дніпрі відбувся автопробіг під назвою "Жінка і авто"
У Дніпрі відбувся автопробіг під назвою "Жінка і авто". Фото: Суспільне. Дніпро

Читайте також

У Дніпрі провели спартакіаду "Спорт заради здоров’я" серед слухачів Університету третього віку

У Дніпрі проведуть 4-ий Всеукраїнський фестиваль блогерів «Дніпровський пост»: що очікують

Хоче в шоубізнес: дівчина з Рівненщини на Мальті виборола звання "Міс позитив"

На початок