У Чернігові перепоховали воїна Другої світової Миколу Грязнова

У Чернігові перепоховали воїна Другої світової Миколу Грязнова

У Чернігові перепоховали воїна Другої світової Миколу Грязнова
. Суспільне: Чернігів

На кладовищі «Яцево» у Чернігові перепоховали воїна Другої світової Миколу Грязнова. Його останки знайшли торік у Калузькій області в Росії. Перепоховати батька в Чернігові хотів його син – чернігівець Лев Грязнов. Він разом із Союзом пошукових загонів України більше року добивався повернення останків.

Микола Грязнов загинув у 1941-му. Торік у червні його останки знайшли в Калузькій області російські пошуковці. Весь цей час повернути батька, щоб перепоховати у Чернігові, намагався його син – чернігівець Лев Грязнов.

Як пояснює керівник «Союзу пошукових загонів України» Василь Журахов, спочатку були проблеми з документами на російській території. Потім, дуже довго тривала тяганина з документами у Чернігові. Зрештою, виконком міської ради провів засідання, на якому виділили місце на кладовищі Яцево. Після цього справа зрушила з мертвої точки.

Тиждень тому на пункті пропуску у Сеньківці українські та російські пошуковці провели обмін останками бійців Червоної армії. Наші передали росіянам трьох бійців, яких знайшли на Чернігівщині. А росіяни українцям – останки Миколи Грязнова. 21 вересня його поховали.

Читайте також:

"Ексначальника управління капбудівництва Чернігівської ОДА підозрюють у привласненні 800 тис. грн"

На початок