Прикрасити ялинку іграшками, зробленими власноруч. В центрі "Своє" херсонців вчили виготовляти святкові прикраси

Прикрасити ялинку іграшками, зробленими власноруч. В центрі "Своє" херсонців вчили виготовляти святкові прикраси

Ексклюзивно

У херсонському освітньо-тренінговому центрі "Своє" для дорослих влаштували майстерклас. Учасники разом з майстринею виготовляли ялинкові прикраси з фомірану.

"Сьогодні добре, що всі добралися до нас в нашому незламному Херсоні. У нас є така можливість зробити новорічні прикраси для того, щоб трохи поліпшити собі настрій", — говорить голова громадської організації "Громада UA" Наталя Шатілова на майстеркласі.

Серед учасниць заходу херсонка Яна. Після прослуховування інструктажу береться за роботу. У майстеркласі вона бере участь вдруге. Розказує, це допомагає відволікатись. Прийшла разом з донькою, яка також робить ялинкову прикрасу.

"Начебто виходить. Нам подобається. У нас є ялинка з минулого майстеркласу. Маленька така. Ось на неї повішаємо ці іграшки", — говорить жінка.

Херсон прикраси майстерклас Своє
Херсон. Майстриня показує, як робити прикраси. Фото: Суспільне Херсон

Свої ялинкові прикраси учасниці роблять з фомірану. Їх навчає майстриня Наталя.

Вперше в освітньо-тренінговому просторі "Своє" Лілія.

"Тут дуже гарна атмосфера. Дітки приходять і можуть спілкуватися. Нам дуже сподобалося. Мабуть, якщо запросять, то ми ще прийдемо", — каже херсонка.

Херсон прикраса ялинка
Херсон. Прикраса на ялинку власними руками. Фото: Суспільне Херсон

Такі зустрічі, розказує голова громадської організації Наталя Шатілова, проводять для психосоціальної підтримки херсонців, які живуть під постійними обстрілами.

"Хочемо, щоб люди спілкувалися. Головна мета, щоб це було офлайн. Щоб вони могли вийти зі своїх домівок, спілкуватися в безпечному просторі. У нас сьогодні присутні родини з дітьми і жінки, які проживають в районі Острова. Ми знаємо, що це досить небезпечний район", — розповіла Наталя.

Зараз в Херсоні працює два простори — освітньо-тренінговий "Своє" і для психоемоційної підтримки "Своєрідне". Творчі зустрічі та майстеркласи проводять щодня.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок