У Миргородській громаді проведуть перевірки щодо будівництва церкви УПЦ МП

У Миргородській громаді проведуть перевірки щодо будівництва церкви УПЦ МП

У Миргородській громаді проведуть перевірки щодо будівництва церкви УПЦ МП
. Фото: Миргородська громада

У Миргороді на Полтавщині біля одного із санаторіїв будують церкву, яка підпорядкована московському патріархату. За словами голови громади, будівництво є незаконним.

Про це 21 грудня під час сесії повідомив голова Миргородської громади Сергій Соломаха.

Чому будівництво церкви незаконне

Як повідомив Суспільному Сергій Соломаха, церква яку будують у Миргороді, підпорядкована УПЦ МП. Раніше міська рада надавала дозвіл на будівництво. Потім 24 травня 2023-го депутати заборонили церквам московського патріархату користування земельними ділянками на території громади.

"Спочатку там був вагончик, нині вони його обшивають. Тут питання в тому ще, що там проведена електроенергія. Будемо дізнаватися, хто їх підключив до мережі і коли це відбулося. Нині здійснюється самочинне будівництво без документів, що надають право на виконання будівельних робіт", — додав Сергій Соломаха.

21 грудня на сесії голова громади надав доручення відділам міської ради здійснити перевірки щодо будівництва церкви у Миргороді.

Суспільне намагається зв'язатися із представниками церкви УПЦ ПМ, щоб дізнатись, на яких підставах здійснюється будівництво церкви.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок