Вінок під двері медійнику у Рівному: підозрюваний прийшов у поліцію, суд взяв його під варту

Вінок під двері медійнику у Рівному: підозрюваний прийшов у поліцію, суд взяв його під варту

Вінок зі своїм прізвищем Влад Ісаєв виявив під дверима у липні 2023 року
Вінок зі своїм прізвищем Влад Ісаєв виявив під дверима у липні 2023 року, там був підпис "від вдячних читачів". Фото: Facebook Владислава Ісаєва

Чоловік, якого слідство вважає причетним до погроз редактору інформагенції Владу Ісаєву, прийшов у поліцію після вручення підозри своїй матері. Фігуранта справи суд взяв під варту із правом застави.

Про це 19 грудня повідомили в поліції Рівнещини.

Що це за історія

Спершу в червні 2023 року рівненському медійнику, редакторові інформагенції Владу Ісаєву підпалили авто. Потому на початку липня під двері квартири поставили поховальний вінок. На стрічці вінка містилось його прізвище та примітка "від вдячних читачів".

За фактом погрози журналісту, у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності, за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України поліція відкрила кримінальне провадження. Там зазначили, що журналіст не має підозр, хто це міг би зробити.

Сам медійник у своєму Facebook інцидент прокоментував так:

"Поки наші доблесні правоохоронці вже третій тиждень шукають (або роблять вигляд, що шукають) паліїв мого авто, от такий "подаруночок" я сьогодні зранку виявив під дверима своєї квартири, коли виходив на пробіжку. То що там, кажете безпечно місто? Чи 90-ті повертаються?"

Влад Ісаєв позиціонує себе як редактор агенції "Західний аргумент". Станом на липень цей сайт був неактивний, а останній допис у Facebook на сторінці видання датується 21 вересня 2021 року. Водночас у коментарі "Четвертій владі" Ісаєв зазначив, що сайт у інформаційній агенції був допоміжним інструментом. Також нещодавно його матеріал з'явився на сайті видання "Рівне вечірнє".

Підозра: що відомо

14 грудня у поліції Рівненщини повідомили, що правоохоронцям вдалося встановити особу, причетну до скоєння злочину — це уродженець Волині, який декілька років проживає у Рівному.

"25-річний зловмисник переховується від органів досудового розслідування — підозру вручили його матері. Тривають заходи щодо встановлення його місця перебування", — зазначала пресофіцерка Юлія Дуднік.

Максимальне покарання за погрозу журналістові через здійснення ним професійної діяльності, згідно із санкцією статті, передбачає до трьох років позбавлення волі.

“Правоохоронці працюють, є зрушення по моїй справі. І це приємно. Сподіваюсь, що вийдуть і на замовника цього вінка та підпалу мого авто”, — зазначив Суспільному Влад Ісаєв 15 грудня.

Щодо підозр, із чим можуть бути пов’язані злочини, він поки не коментує.

Продовження: підозрюваний з'явився

19 грудня у поліції Рівненщини повідомили, що підозрюваний з'явився, а суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави в розмірі 414 тис. грн.

"Після вручення повідомлення про підозру його матері, чоловік з’явився учора до слідчого. Щоправда від будь-яких пояснень він відмовляється на підставі ст. 63 Конституції Україниособа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.", — повідомила спеціалістка пресслужби поліції Світлана Карачун.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок