За понад три місяці більше 200 операцій: у 2-й лікарні Полтави відкрили нове хірургічне відділення

За понад три місяці більше 200 операцій: у 2-й лікарні Полтави відкрили нове хірургічне відділення

Понад дві сотні операцій виконали лікарі відділення малоінвазивної хірургії 2-ї міської лікарні Полтави. Відділення у закладі нове і запрацювало три з половиною місяці тому.

Про це Суспільному розповів медичний директор закладу Віталій Микитченко.

63-річна Марія Ткаченко тиждень лікується у відділенні малоінвазивної хірургії, що у 2-й міській лікарні Полтави. Жінці провели лапароскопічне втручання.

За понад три місяці більше 200 операцій: у 2-й лікарні Полтави відкрили нове хірургічне відділення
Марія Ткаченко, пацієнтка відділення малоінвазивної хірургії. Фото: Суспільне Полтава

"Кажуть, що складна була операція. Одна операція пройшла нормально, тоді другу мені зробили 15 числа (грудня – ред.). І вчора зробили ще знімки, все нормально, так що сьогодні на виписку. Вони мене, як кажуть, повернули з того світу", — говорить пацієнтка відділення малоінвазивної хірургії Марія Ткаченко.

Відділення малоінвазивної хірургії у лікарні нове. Запрацювало понад три місяці тому. Створили цей підрозділ для того, щоб відокремити лапароскопічні операції від відкритої хірургії, розповів медичний директор 2-ї міської лікарні Полтави Віталій Микитенко.

У 2-й лікарні Полтави відкрили нове хірургічне відділення
Операційна. Фото: Суспільне Полтава

"Суть лапароскопії в тому, що хворі ведуть себе так, як ми не могли раніше уявити. Наприклад, виписка апендициту на другу післяопераційну добу. Пацієнт іде додому, їсть, п’є і просто йде додому відпочивати. І в нього якісь там тягнучі проблеми в животику. Найновіше, найсучасніше – це за міні доступом, міні травматизацією і за збереженням працездатності людини", — розповів завідувач відділення малоінвазивної хірургії 2-ї лікарні Полтави Дмитро Усков.

У Полтаві відкрили нове хірургічне відділення
У 2-й лікарні Полтави відкрили нове хірургічне відділення. Фото: Суспільне Полтава

Нині у новому відділенні працюють п’ятеро хірургів. Щодня вони оперують від двох до десяти пацієнтів, каже завідувач віділення Дмитро Усков.

"За три з половиною місяці близько 230 операцій на п’ятнадцяти ліжках. З операційною активністю близько 80 з чимось відсотків. Це доволі непоганий показник, як на таку невелику кількість ліжок. Цих пацієнтів відокремлюють, ведуть по своїй програмі, забезпечують їм догляд", — додав Дмитро Усков.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок