У селі на Вінниччині невідомі підпалили церкву

У селі на Вінниччині невідомі підпалили церкву

Оновлено
церква у Корделівці
Церква у Корделівці, яку підпалили невідомі. Фото: Вінницько-Барська єпархія УПЦ (ПЦУ)

У селі Корделівка, що в Калинівській громаді Хмільницького району, невідомі підпалили церкву. Сталося це вночі 18 грудня.

Сліди підпалу першим виявив голова релігійної громади ПЦУ Віктор Бородій. Каже, вчора близько 16.00 разом зі ще одним парафіянином прийшли до церкви, аби відремонтувати криницю.

"Коли ми зайшли на територію храму ми виявили сліди підпалу будівлі храму. Після того, що ми побачили – ми обійшли територію храму ззовні і знайшли ще одне місце підпалу там була розташована пляшка з запальною рідиною невідомого походження", – каже Бородій.

Священик Юрій Волощук каже, хто й навіщо намагався підпалити храм й гадки немає. Востаннє конфлікти були торік у жовтня під час передачі приміщення від УПЦ до ПЦУ.

"Всі конфлікти в нас були при переході. Вже більше року наша громада вільно молиться в храмі. Коли пройшли всі реєстраційні процедури і отримані всі документи. Конфліктів як таких не було більше", – каже Волощук.

Якби не дощ наслідки могли б бути куди гіршими. Бо храм дерев’яний, а підпал робили у двох місцях, каже священик.

За фактом підпалу представники релігійної громади звернулися до поліції.

Як розповіла Суспільному речниця ГУ Нацполіції у Вінницькій області Заріна Маєвська, за фактом підпалу церкви відкрили кримінальне провадження за ст. 178 (Пошкодження чи зруйнування релігійної споруди або культового будинку). Покарання за таке порушення — штраф або арешт до шести місяців, або ж обмеження чи позбавлення волі до трьох років.

Попри спроби підпалу у храмі продовжують богослужіння, — каже священик Юрій Волощук. Різдвяна служба 25 грудня – буде.

На початок