У Житомирі суд відправив під домашній арешт депутата з Коростишева, якого підозрюють у рекеті

У Житомирі суд відправив під домашній арешт депутата з Коростишева, якого підозрюють у рекеті

Оновлюється

18 грудня Корольовський районний суд обрав запобіжний захід депутату Коростишівської міськради Михайлу Лукомському, якого підозрюють у рекеті, викраданні та катуванні людей, а також у вимаганні із них грошей. Депутата відправили під цілодобовий домашній арешт.

Про це із зали засідань повідомила кореспондентка Суспільного Марія Кравчук.

На засіданні слідчий Віталій Поліщук та прокурор Максим Супрунов попросили застосувати до обвинувачуваного Михайла Лукомського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 січня 2024 року.

За словами Максима Супрунова, Лукомський може чинити тиск на свідків або скоїти подібні злочини.

Суд, Житомир рекетири, депутат Коростишівської міськради
Фото: Марія Кравчук/Суспільне Житомир

Адвокат підозрюваного Олександр Гордієнко надав клопотання про те, щоб застосувати запобіжний захід у будь-якому вигляді, окрім тримання під вартою. Також адвокат попросив про допит свідків та проведення слухання в закритому режимі.

Прокурор заперечив проти допиту свідків. Суд підтримав цю позицію і відмовив у клопотанні про допит свідків.

Адвокат каже, що для доведення вини обвинувачуваного недостатньо доказів. Також в обвинуваченого на утриманні батько, який має І групу інвалідності. Обвинувачуваний Лукомський є членом Коростишівської ТРО.

Суд, Житомир рекетири, депутат Коростишівської міськради Михайло Лукомський
Фото: Марія Кравчук/Суспільне Житомир

Місцеві депутати Коростишівської міськради прийшли взяти на поруки Михайла Лукомського. Михайло Лукомський повністю заперечує свою провину. Суддя оголосила перерву та вирушила в нарадчу кімнату.

Близько четвертої години дня суд оголосив своє рішення у цій справі, відправивши Михайла Лукомського під цілодобовий домашній арешт по 15 січня 2024 року включно.

"Слідчий суддя постановив у задоволенні слідчого відмовити. Застосувати до підозрюваного Лукомського Михайла Юрійовича 1993 року народження запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 15 січня 2024 включно", — оголосила суддя Віта Маслак.

Що відомо про справу рекетирів з Житомирщини

16 серпня на Житомирщині затримали підозрюваних у рекеті, які "вибивали" неіснуючі борги з населення, в тому числі і 190 тисяч гривень з чинного військового ЗСУ.

17 серпня в Корольовському районному суді обирали запобіжні заходи затриманим учасникам злочинного угруповання, яких підозрюють у рекеті.

Зранку 17 серпня на Соборному майдані у Житомирі зібралися військовослужбовці Збройних сил України, щоб підтримати свого колегу, якому погрожували учасники злочинного угруповання, вимагаючи неіснуючий борг.

17 серпня прокурор попросив оголосити перерву у засіданні суду з приводу обрання запобіжного заходу одному з підозрюваних.

18 серпня суд продовжив розглядати справи з приводу обрання запобіжних заходів чоловікам, яких підозрюють у рекеті. Станом на 17-ту годину суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою усім вісьмом чоловікам, яких підозрюють у вимаганні.

12 грудня стало відомо, що правоохоронці затримали чинного депутата Коростишівської міськради, якого підозрюють у тому, що він у складі злочинного угруповання викрадав людей та "вибивав" із них гроші. Наразі встановили понад 30 сімей, які постраждали від рук рекетирів.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок