Війська РФ завдали удару по Хмельниччині

Війська РФ завдали удару по Хмельниччині

Оновлено

Вдень 14 грудня на Хмельниччині під час двох повітряних тривог пролунала серія вибухів. Постраждалих і руйнувань наразі не зафіксовано.

Про це повідомила кореспондентка Суспільне Хмельницький.

В офіційному Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ о 14:21 оприлюднили інформацію про те, що російські ракети рухаються у бік Старокостянтинова, що на Хмельниччині.

"Відбулись пуски ракет в район Старокостянтинова Хмельницької області", — йдеться у повідомленні.

Раніше у Повітряних силах повідомили про зліт літака МіГ-31К, який є потенційним носієм аеробалістичних ракет "Кинджал".

Повітряна тривога в області тривала до 14:57.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив, що по Старокостянтинову завдали удару аеробалістичною ракетою "Кинджал".

"Відбувся пуск ракет і вони попрямували до Хмельницької області, я маю на увазі до Старокостянтинова. Оголошення тривоги було о 14:09 приблизно, коли залунав сигнал по всій Україні. І фактично через 10 хвилин від оголошення повітряної тривоги був "приліт" у Хмельницькій області", — сказав він.

З його слів, інформація про наслідки та постраждалих уточнюється.

Вдруге повітряна тривога тривала з 15:37 до 16:15.

Перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін підтвердив падіння ракет на Хмельниччині під час обох тривог.

"Ворог атакував Хмельниччину ракетами. Сьогодні вдень, під час повітряних тривог, в Хмельницькому районі були вибухи. На місцях падіння ракет працюють відповідні служби", — повідомив Сергій Тюрін.

За його словами, постраждалих та руйнувань в обох випадках не зафіксовано.

Третя повітряна тривога розпочалась о 17:30, тривала до 18:37.

На офіційному Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ о 20:38 повідомили, що РФ запустила три аеробалістичні ракети "Кинджал".

"Загалом противник застосовував три аеробалістичні ракети повітряного базування Х-47М2 "Кинджал" із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області у напрямку міста Київ та Старокостянтинова", — йдеться у повідомлені.

Одну ракету зенітний ракетний підрозділ Повітряних Сил ЗСУ знищив у Київській області.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок