Командний чемпіонат України з веслування стартував під Полтавою

Командний чемпіонат України з веслування стартував під Полтавою

Командний чемпіонат України з веслування стартував під Полтавою
. Суспільне Полтава

Майже 300 спортсменів з різних областей України з’їхалися сьогодні поблизу Полтави. На річці Ворскла стартував командний чемпіонат з веслування. Змагання мали відбутися у серпні, але їх відтермінували через карантин.

Від ранку 17 вересня каноїсти та байдарочники готуються до змагальних заїздів.

На базі «Олімпійські надії» під Полтавою на річці Ворскла розпочався командний чемпіонат України з веслування. Серед майже 3 сотень спортсменів із 17 областей визначатимуть кращих. Змагання триватимуть 4 дні.

Учасники командного чемпіонату України
Учасники командного чемпіонату України. Суспільне Полтава

Загалом буде чотири дистанції – це 200 та 500 метрів, а також 1 та 5 кілометрів. На двохсотметрівці вже перемогла полтавська каноїстка Севіля Ібадова.

"Ми кардинально змінили нашу техніку, над цим сильно попрацював мій тренер і як бачите є результат. Все вийшло. Було легко. Раніше такого не було. Ця дистанція на 200 метрів була найлегшою для мене, я була готова", − каже каноїстка Севіля Ібадова.

Севіля – одна з 30 спортсменів, які представляють Полтавщину. А от з Одеси приїхало п’ятеро учасників.

"Привезли таких спортсменів, які наступного року вже будуть представляти область на чемпіонаті України в особистому заліку. А потім і в міжнародних змаганнях. Головне завдання – це підвищення рівня спортивної майстерності", − розповідає тренер команди Одещини.

Командний чемпіонат України з веслування
Командний чемпіонат України з веслування. Суспільне Полтава

У перший день влаштовують майже 70 заїздів. Після кожного спортсмени зважують свої човни. Так перевіряють, аби всі змагались у рівних умовах, каже Олександр Мостовенко.

"По міжнародних правилах кожен човен, каное це чи байдарка, мають відповідні свої параметри: як довжину, так і вагу. Каное на сьогодні має важити 14 кілограмів. Не менше, більше може важити, але не менше. Так само байдарка на сьогодні має важити 12 кілограмів і не може важити менше", − зазначає головний суддя змагань Олександр Мостовенко.

Гребний канал на Ворсклі
Гребний канал на Ворсклі. Суспільне Полтава

Для каноїста із Рівного Василя Осійчука це перші змагання від початку року.

"Мій напарник в каное на 10 років молодший, але ми разом з ним стараємось. Він у мене якийсь досвід переймає, я йому допомагаю. Націлені на перемогу, а там як вийде. Це спорт, тут буває, що 6 човнів фінішує в одну секунду", − каже каноїст Василь Осійчук.

Команду-переможницю визначать 20 вересня за кількістю нагород у спортсменів. Цей всеукраїнський чемпіонат біля Полтави влаштовують понад 10 років поспіль.

На початок