Вибух на пивному заводі в Києві: поліція відкрила провадження

Вибух на пивному заводі в Києві: поліція відкрила провадження

Доповнено
Вибух на пивному заводі в Києві: поліція відкрила провадження
. vartovi.espreso

У Голосіївському районі столиці прогримів вибух на підприємстві, постраждало двоє працівників. Їм надали допомогу на місці. Слідчі відкрили кримінальне провадження через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Про це повідомляє пресцентр поліції Києва. Наразі триває досудове розслідування, під час якого правоохоронці встановлять обставини та причини вибуху.

Про вибух на підприємстві на вулиці Пирогівський шлях` правоохоронців повідомили близько 16:00. На місце прибули патрульні та слідчо-оперативні групи.

"За попередньою інформацією, під час зварювальних робіт стався вибух, внаслідок чого двоє працівників установи отримали тілесні ушкодження. Наразі їм надається медична допомога", - йдеться у повідомленні поліції.

Поліцейські на місці події встановлюють усі обставини та причини вибуху. За результатами перевірки буде надана правова кваліфікація цій події.

У пресцентрі ДСНС міста Києва Суспільному підтвердили, що вибух стався на Київському заводі пивоваріння Carlsberg Ukraine — він розташований за адресою Пирогівський шлях, 137.

"Вибух стався в одноповерховій будівлі, там де знаходяться їхні очисні споруди. Що саме спричинило вибух, встановлять правоохоронці. Рятувальники нічого не робили, тому що вибух стався без послідуючого горіння", - сказали у пресслужбі ДСНС.

Також у пресцентрі додали, що двом працівникам надали допомогу на місці, від госпіталізації вони відмовилися.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Що відомо

  • 17 вересня у ресторані в центрі Києва стався вибух, у якому постраждали двоє людей. За словами власника закладу Дмитра Борисова, могли вибухнути фламбіратори.
На початок