Тернополянка втретє виборола золоту медаль на чемпіонаті Європи

Тернополянка втретє виборола золоту медаль на чемпіонаті Європи

Втретє в цьому році тернополянка Алла Кушнір перемогла на чемпіонаті Європи з джиу-джитсу. Дівчина повернулася до Тернополя з Хорватії, де відбувся чемпіонат і вже з наступного тижня розпочне підготовку до наступних змагань.

У Загребі тернополянка виборола золоту медаль у своїй категорії серед жінок до 48 кілограмів. Спортсменка розповідає, це вже третій титул чемпіонки Європи з джиу-джитсу, за цей рік. Попередні звання вона здобула за версією IBJJF в Gi та No-Gi.

Медалі Алли Кушнір
Медалі. Фото: Суспільне Тернопіль

"Самі змагання були важкі. Кожна сутичка давалася важко, але все вийшло. Особисто для мене найважчим є період підготовки, бо я боюся під час підготовки щось пропустити, що мені потрібно буде на самих змаганнях".

спортсменка Алла Кушнір
Алла Кушнір. Фото: Суспільне Тернопіль

Займатися джиу-джитсу Алла почала 8 років тому.

"В мене три старші брати є, то танці мене не цікавили з самого дитинства. Попала в хороший зал, до хорошого тренера і якось так зав’язалося. Хотіла спробувати, почала займатися більше для себе. Після перших змагань я зрозуміла, що це моє".

Тернополянка Алла Кушнір
Алла Кушнір з медалями. Фото: Суспільне Тернопіль

Тренується Алла двічі на день 5 днів на тиждень. Тренер спортсменки Богдан Мирошниченко.

"Алла старалася завжди викладатися на кожному тренуванні, вона мріяла про те, щоб виїжджати на серйозні старти, там показувати результат, бути чемпіонкою Європи. В Алли фіолетовий пояс — це середній рівень по поясах. І таких поясів в дівчат в Україні — до 10 людей, не більше. На останньому чемпіонаті Європи теж змагалася спортсменка з України, вона була першим номером в збірній, мала чорний пояс, але Алла її на цих змаганнях перемогла".

Тренування Алли Кушнір
Тренування. Фото: Суспільне Тернопіль

На чемпіонаті в Загребі Алла провела успішно сутички зі спортсменками з Ізраїлю, Іспанії та Франції. Дві з них завершила достроково.

"Це стиль Алли, вона сама затягує суперників вниз, сама заходить в нижню позицію. Хоч здається, що нижня позиція менш домінуюча, але в джиу-джитсу цю позицію можна використовувати, щоб перемагати суперників. Це те, що робить Алла у своїх сутичках. Вона спеціально нехтує боротьбою в стійці, одразу затягує в партер, бо там легше контролювати опонентів".

Богдан Мирошниченко
Тренер спортсменки Богдан Мирошниченко. Фото: Суспільне Тернопіль

Після чемпіонату Європи довго відпочивати не будуть. З наступного тижня, розпочнуть активно готуватися до наступних змагань.

Алла Кушнір
Спортсменка. Фото: Суспільне Тернопіль

На початок