Син депутата Хмельницької міськради, який постраждав у ДТП з автобусом, в лікарні з переломами

Син депутата Хмельницької міськради, який постраждав у ДТП з автобусом, в лікарні з переломами

Син депутата Хмельницької міськради, який постраждав у ДТП з автобусом, в лікарні з переломами
. Фото: ГУ Нацполіції в Хмельницькій області

Водій автомобіля «Тесла» та одна із пасажирок автобуса, які учора, 15 вересня, травмувалися у ДТП неподалік Хмельницького під час зіткнення електрокара та рейсового автобуса, були госпіталізовані до реанімаційного відділення Хмельницької обласної лікарні. Ще четверо пасажирів автобуса госпіталізували до відділення нейрохірургії того ж медзакладу з травмами середньої ступені важкості. Двоє шпиталізованих пасажирів автобуса, після огляду лікарів, були відправлені на амбулаторне лікування.

Про це Суспільному розповів заступник директора обласної лікарні з хірургічної роботи Володимир Монастирський.

За його словами, життю всіх травмованих в аварії, наразі нічого не загрожує.

Життю травмованих у ДТП людей наразі нічого не загрожує. Фото: ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.
Життю травмованих у ДТП людей наразі нічого не загрожує. Фото: ГУ Нацполіції у Хмельницькій області. Фото: ГУ Нацполіції в Хмельницькій області

«Вчора до лікарні каретами «швидкої допомоги» було доставлено вісім чоловік, що отримали травми різного ступеню важкості під час аварії неподалік Хмельницького. Двоє пацієнтів доправили у відділення реанімації. Один з них, водій автівки, з переломом кісток тазу, друга пацієнтка - з травмою хребта. Останню наразі перевели до нейрохірургії. Водія «Тесли» також сьогодні буде переведено з реанімації до травматологічного відділення», - каже Володимир Монастирський.

За його словами, ще чотири пацієнти з травмами середньої ступені тяжкості учора поступили у відділення нейрохірургії. На сьогодні вони не потребують хірургічного втручання. Двоє пацієнтів були оглянуті на приймальному відділенні та відпущені додому після надання першої медичної допомоги. Вони не потребували госпіталізації, - каже Володимир Монастирський.

У електрокарі, при зіткненні, спрацювали подушки безпеки. Ймовірно, вони і врятували водія від смертельних травм. Фото: ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.
У електрокарі, при зіткненні, спрацювали подушки безпеки. Ймовірно, вони і врятували водія від смертельних травм. Фото: ГУ Нацполіції у Хмельницькій області. Фото: ГУ Нацполіції в Хмельницькій області

Наталя, жителька села Ружичанка, вчора, 15 вересня, поверталась з обласного центру автобусом «Хмельницький-Карпівці» з роботи. Каже, їхала з подругою, сиділа в задній частині салону.

«У тому самому місці, куди вдарила машина, ззаду сиділи, біля колеса. Подружка моя сиділа біля вікна, а я сиділа поряд, ближче до виходу. Подружка випала через вікно, а мене кинуло на сходи, головою донизу», - розповідає жінка.

Наталя поверталася автобусом "Хмельницький-Карпівці" додому з роботи. Вона у лікарні з переломом шийного хребта. Фото: Суспільне.
Наталя поверталася автобусом "Хмельницький-Карпівці" додому з роботи. Вона у лікарні з переломом шийного хребта. Фото: Суспільне. Фото: Суспільне

Наталю ввечері 15 вересня доставили до реанімації з переломом шийного хребта. Зранку перевели до відділення нейрохірургії.

Чоловік Наталі, Валентин, каже - сподівається, що справа із розслідування цього ДТП набуде широкого резонансу.

Учора на місці аварії журналісти поспілкувалися з чоловіком, який представився братом водія «Тесли» Ігорем.

«За попередніми даними, у брата всі внутрішні органи цілі. Він у лікарні, там проходить діагностику. Під час зіткнення в автівці вистрілили подушки безпеки. Крім того, зім’яття передньої частини автомобіля відбулося, але зона, де сидить водій, вона залишилася не ушкоджена», - розповів чоловік. Він також додав - за попередніми даними, водій електрокара був тверезим.

Водій "Тесли", за попередніми даними, був тверезий, каже його брат Ігор. Фото: Наталя Пономаренко.
Водій "Тесли", за попередніми даними, був тверезий, каже його брат Ігор. Фото: Наталя Пономаренко. Фото: Наталя Пономаренко.

У чоловікові, який представився братом водія «Тесли», журналісти згодом упізнали Ігоря Галкіна – старшого сина депутата Хмельницької міської ради, директора автоцентру «Ліга» Григорія Галкіна. А водієм «Тесли», якого госпіталізували до Хмельницької обласної лікарні, виявився молодший син Григорія Галкіна Євгеній.

Передня частина автівки зім'ялася повністю. Фото: ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.
Передня частина автівки зім'ялася повністю. Фото: ГУ Нацполіції у Хмельницькій області. Фото: ГУ Нацполіції в Хмельницькій області

Суспільне також зв’язалося з перевізником, що обслуговує автобусний маршрут «Хмельницький-Карпівці», аби він прокоментував ситуацію щодо ДТП. Наразі чоловік відмовився від коментарів, пославшись на погіршення емоційного стану.

За словами начальниці сектору комунікації ГУ Національної поліції Хмельницької області Інни Глеги, за фактом ДТП слідчі поліції відкрили кримінальне провадження.

За фактом ДТП в поліції порушили кримінальне провадження. Фото: ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.
За фактом ДТП в поліції порушили кримінальне провадження. Фото: ГУ Нацполіції в Хмельницькій області. Фото: ГУ Нацполіції в Хмельницькій області

«За фактом аварії слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 кримінального кодексу України. Це порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які ним керують. Санкція цієї статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі строком до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами. Наразі слідчі продовжують з’ясовувати усі подробиці трагедії», - каже Інна Глега.

Задля встановлення усіх обставин ДТП, слідчі шукають свідків та очевидців аварії. Фото: ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.
Задля встановлення усіх обставин ДТП, слідчі шукають свідків та очевидців аварії. Фото: ГУ Нацполіції у Хмельницькій області. Фото: ГУ Нацполіції в Хмельницькій області

Інна Глега додає, водій «Тесли» під час зіткнення з автобусом не перебував у стані алкогольного сп’яніння. Зараз правоохоронці розшукують очевидців та свідків аварії, які мають відео з автомобільних реєстраторів, де міг бути зафіксований момент зіткнення.

Що відомо

На початок