У Сумах скасували рішення міськради про приєднання лікарні № 5 до клінічної лікарні Святого Пантелеймона

У Сумах скасували рішення міськради про приєднання лікарні № 5 до клінічної лікарні Святого Пантелеймона

6 грудня було оприлюднене рішення про скасування рішення міськради про приєднання 5 лікарні до лікарні св. Пантелеймона. За словами голови Сумської МВА Олексія Дрозденка, це рішення не виконувалося за графіком.

"Процес йшов через певні перешкоди і в понеділок (4 грудня, – прим. ред.) було загострення по виплаті заробітної плати працівникам лікарні № 5. Це близько 700 співробітників. Це через блокування рахунків одного з трьох банків. Кошти є, але певними юридичними питаннями кошти були заблоковані. Втрутилась обласна і міська військові адміністрації. Кошти за понеділок-вівторок виплачені", – сказав Олексій Дрозденко.

Залишається відкритим формат роботи лікарні № 5 і клінічної лікарні Святого Пантелеймона. "Ми повернулися у відправну точку. Варіантів кілька: розглядаємо об'єднання в кластер, об'єднання першої до другої, другої до першої, об'єднання через конфігурацію з іншими лікарнями або поглинання. Ще потрібен час до кінця року, щоб визначитись", – сказав посадовець.

За приєднання клінічної лікарні №5 до КНП "Клінічна лікарня Святого Пантелеймона" депутати голосували на засіданні сесії 23 лютого 2022 року.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок