Керівниця рівненського ліцею вдруге отримала премію Верховної ради

Керівниця рівненського ліцею вдруге отримала премію Верховної ради

Керівниця рівненського ліцею вдруге отримала премію Верховної ради
. сайт облради

Директорці Рівненського обласного наукового ліцею-інтернату Наталії Сосюк присудили Премію Верховної ради України. Вручали її освітянам у столиці 14 вересня, – повідомляє сайт ВРУ. Лауреатка Наталія Сосюк Суспільному розповіла, що під час зустрічі акцентувала на потребі підвищення зарплат педагогам.

Торік очільницю закладу теж відзначали, після клопотання облради до парламенту про її нагородження. Премію щорічно присуджують тридцятьом педагогам України, вона передбачає грошову винагороду у розмірі 20 тисяч гривень.

"З одного боку – дуже приємно, що вчительство і директорів шанують і поважають. Дуже важливо, щоб ще і чули. Бо така відзнака – зобов'язання перед дітьми, яких ти виховуєш, і перед трудовим колективом, які є твоїми крилам, щоб був цей успіх і таке визнання. І мені надважливо, щоб держава чула вчительську долю, третій фронт", – сказала Наталія Сосюк.

Керівниця рівненського ліцею отримала премію ВРУ
сайт облради

Очільниця ліцею зазначила, що мала зустріч з головою ВРУ Дмитро Разумковим та очільником профільного комітету Сергієм Бабаком. Вона акцентувала, що педагогам потрібно суттєво підняти зарплату. Це, на її думку, стало би значною підтримкою і захистом від держави для освітян, які працюють в умовах пандемії.

Керівниця рівненського ліцею отримала премію ВРУ
сайт облради

"І не на 20%, а на 300%, і це буде правильно. Це питання на часі. І, думаю, ми, небайдужі керівники, будемо його піднімати, не боятись його піднімати, тому що ми несемо відповідальність за дітей і за колектив, який довірив мені бути його очільником. Тому для мене це і відповідальність, і честь. Я знаю, відверто, на що я йшла і що мені робити, і як робити. Наші діти сьогодні – це небо України і для них потрібно жити, і за них боротись", – сказала лауреатка Премії.

Премію у 20 тисяч гривень Наталія Сосюк називає невеликою сумою на сьогодні і вважає, що розмір винагороди варто збільшити.

Що відомо

  • Наталія Сосюк має звання Заслужений вчитель України, відмінник освіти України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня та нагороджена Подякою Прем’єр-міністра України.
  • Наталія Сосюк очолює ліцей-інтернат з 2006 року. До того викладала літературу в Рівненському педінституті та працювала вчителем української мови й літератури у різних навчальних закладах.
  • Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів облради створений 1990 року для обдарованих дітей області на базі загальноосвітньої школи-інтернату. Учні ліцею навчаються за 5 напрямками – фізико-математичним, інформатичним, хіміко-біологічним, історико-правовим та іноземної філології, поглиблено вивчаючи свої профільні дисципліни.
На початок