Із 15 вересня можна висувати кандидатів на посади голів рад та у депутати

Із 15 вересня можна висувати кандидатів на посади голів рад та у депутати

Із 15 вересня можна висувати кандидатів на посади голів рад та у депутати
.

З 15 вересня розпочинається висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного та міського голови. Це вони можуть робити до 24 вересня включно. Територіальна виборча комісія має зареєструвати або відмовити у цьому кандидатам не пізніше, ніж на 5-й день з дня прийняття заяви. А передвиборчу агітацію вони можуть проводити лише з наступного дня після реєстрації.

"Вона не обмежується, оскільки законодавство дає можливість вести партіям політичну рекламу і це не рахується досі участю у виборчому процесі, оскільки немає суб’єкта за кого можна голосувати. Коли вони зареєструються, з’являється суб’єкт", − пояснив координатор спостереження за виборами мережі "Опора" Костянтин Донченко.

На Полтавщині правоохоронці вже отримали 10 повідомлень щодо порушення виборчого процесу, розповів речник поліції області Юрій Сулаєв.

"Є одне кримінальне провадження, внесене до ЄРДР відомості про факт хуліганства, пов’язане з пошкодженням банерів одних з політичних сил. Є повідомлення по Карлівському, Лохвицьокму району та Полтавському району від учасників виборчого процесу, які мають певні претензії або до селищних органів влади, місцевих голів щодо організації виборчого процесу, або реагування чи не реагування до вимог виборчого процесу, а також повідомлення про передчасне використання виборчої агітації", − повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Нагадаємо, 5 вересня стартував виборчий процес на місцевих виборах. Вони відбудуться 25 жовтня. Українці обиратимуть депутатів до обласних та районних рад, також – міських, селищних та сільських. А ще – міського та сільського голову.

На початок