"Наш обов'язок як дорослих, щоб дитина ще вірила в казку". У музеї в Чернівцях запрацювала резиденція Святого Миколая

"Наш обов'язок як дорослих, щоб дитина ще вірила в казку". У музеї в Чернівцях запрацювала резиденція Святого Миколая

"Наш обов'язок як дорослих, щоб дитина ще вірила в казку". У музеї в Чернівцях запрацювала резиденція Святого Миколая
. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівецькому музеї архітектури та побуту запрацювала резиденція Святого Миколая. Діти можуть поговорити з ним та отримати подарунок. У перший день роботи резиденцію відвідали 80 дітей, а загалом на зустріч зі Святим Миколаєм записали вже понад тисячу дітей.

Про це у коментарі Суспільному повідомив директор обласного музею архітектури та побуту Іван Пілат.

На вході до резиденції дітей зустрічає помічниця Святого Миколая. Їй діти розповідають, що знають про Миколая та читають молитву. Опісля вона допомагає роздавати подарунки.

"Дивлячись на цих маленьких діток та як вони радуються цьому подарунку, то емоції просто зашкалюють. Такий приємний досвід", – каже помічниця Ірина.

У музеї просто неба в Чернівцях є резиденція Святого Миколая
Діти, які прийшли до резиденції Миколая. Фото: Суспільне Чернівці

Цьогоріч вперше на зустріч зі Святим Миколаєм прийшли чотирикласниці Анна, Вікторія та Дарина. Вони розповіли вірш та отримали подарунок із солодощами.

"Я була цілий рік чемна і допомагала батькам. Миколай казав, що треба бути цілий рік чемним, тоді наступного року ми знову до нього прийдемо", – каже Анна.

Резиденція Святого Миколая
Відвідувачі резиденції. Фото: Суспільне Чернівці

Цьогоріч ролі Святих Миколаїв виконують актор Олег Колінківський та заслужений артист України Мирослав Маковійчук, який грав роль батька головного героя у фільмі "Памфір".

"Емоції різні, бо зараз все ж нелегкий час. Але, якщо ми даруємо дитині трохи радості, то це наш обов’язок як дорослих, щоб дитина вірила ще в казочку та чудо", – розповідає Маковійчук.

Святий Миколай у Чернівцях
Фото: Суспільне Чернівці

Як відвідати резиденцію

Вона працюватиме до 23 грудня. Її можна буде відвідати щодня з 10:00 до 18:00 за попередньою реєстрацією. Записатися на відвідування можна за номером телефону: +38 (066) 104 56 82. Вхід в резиденцію платний – зібрані гроші планують використати на розвиток музею.

Резиденція Святого Миколая у музеї просто неба Чернівців
Резиденція Святого Миколая. Фото: Суспільне Чернівці

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок