Допомагають бійцям з 2014 року: як працює волонтерський центр у селищі на Рівненщині

Допомагають бійцям з 2014 року: як працює волонтерський центр у селищі на Рівненщині

Ексклюзивно

У Володимирці на Рівненщині волонтери ГО "Ветеранська спілка учасників АТО/ООС та захисників України" збирають допомогу для військовослужбовців з 2014 року. Щомісяця вони особисто відвозять на фронт речі та їжу, зокрема, ліки, маскувальні сітки, засоби гігієни та екіпірування.

Наталія Мазур розповіла, що запити від військових можуть бути різні, одні з таких — засоби для евакуації тіл:

“Запити від військових настільки різні, що описати просто неможливо. У нас навіть запити бувають про мішки для двохсотих. Ми шукаємо, знаходимо, тому що там — наші воїни. З Києва везли і вони шелестіли в машині. Одразу сльози навертаються самі".

Волонтерський склад у Володимирці
Фото: Суспільне Рівне

Волонтери майже щомісяця їздять на фронт, щоб передати гуманітарну допомогу військовим.

"Салат овочевий, варення, ліниві голубці, борщова заправка, кетчуп, аджика — це все заготовлялося ще влітку, щоб сьогодні нам було що відправити нашим бійцям. Щоб наші хлопці не хворіли — передаємо трав'яні чаї. Виготовляються буржуйки зі старих балонів або бойлерів. Відправляємо буржуйки на передові позиції. Зараз зима — потреба велика", — розповіла Наталія Мазур.

Батончики енергетичні
Фото: Суспільне Рівне

Волонтери Рівненщина
Фото: Суспільне Рівне

Також волонтери допомагають пораненим бійцям, які зараз лікуються у госпіталях:

"У нас були запити від опікових відділень, від госпіталів на пошив трусів на зав'язках. Понад 500 пар ми вже відправили. Це не тільки швейна майстерня шила, а також люди беруть додому і шиють, наші бабусі-пенсіонери".

Труси для поранених військових
Фото: Суспільне Рівне

У всі посилки, які відправляють бійцям, волонтери кладуть дитячі малюнки та поробки. Військові носять їх з собою як обереги, каже жінка.

Дитячі малюнки для ЗСУ
Фото: Суспільне Рівне

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок